Dünyanın baş belası uyarıcı ve uyuşturucu maddelerin kullanımı da buna karşı yürütülen mücadele de her geçen gün artıyor.

Bu illetin önüne geçmek için devlet olarak, aile olarak, toplum olarak, birey olarak yapmamız gereken daha çok şey var.

Terör örgütlerinin en büyük gelir kaynağı uyuşturucuyu ülkemize sokmak için ne kadar kanundışı yol varsa deniyorlar.

Sonuçta gençlik zehirleniyor.

İş işten geçince aileler çaresiz kalıyor.

Çeşit çeşit tedavi merkezleri açılıyor…

Bazısı kurtuluyor, bazısı bu bataklıktan çıkamıyor…

Ancak… Tam da bu nedenle…

Tedaviden çok önce üretimi sonra dağıtım ve satış kanalları yok edilmeli ve geleceğimizi tehdit eden bu illetle topyekûn mücadele etmeliyiz.

Bağımlılık ile Mücadele Yüksek Kurulu çalışıyor, çözümler arıyor, tedbirler alıyor.

Son toplantıda Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, “2018, 2019, 2020 yılları bizim için uyuşturucu ile mücadele konusunda seferberlik yılları olacaktır. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde mücadeleyi kazanabilirsek bu salgını önleyebiliriz. Aksi takdirde biz de birçok Batılı ülkenin yaptığı gibi salgını önlemek durumundan çıkıp, riski azaltma çalışmalarına geçmek durumunda kalabiliriz” dedi.

Kurul toplantısı, Başbakan Yardımcısı Akdağ başkanlığında gerçekleşti ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Maliye Bakanı Naci Ağbal katıldı. Özetli ilgili bakanlıklar hepsi aynı masada çözüm için el birliği yapıyor.

Bağımlılık meselesi bütün dünyayı tehdit eden çok önemli bir meseledir.

Uyuşturucu sadece kullananı değil, aynı zamanda toplumun sağlığını, diğer taraftan da o toplumdaki huzuru, asayişi, ekonomiyi, sosyal hayatı olumsuz etkiliyor.

Bu nedenle…

Uyuşturucu ile mücadelede herkes seferber olmalı…

Size dokunmuyorsa da bu yılan yaşamasın

Öncelikle aileler, sonra eğitmenler ve güvenlik güçleri el ele vererek bu mücadelede herkes kendine düşenden fazlasını yapmalı.

Terör örgütleri uyuşturucuda sınır tanımıyorlar. Ucuzu da pahalısı da var. Her kesime göre piyasaya ürün sürüyorlar. Sonuçta hepsi benzer zehir.

Haberdar olduğunuz bilgileri mutlaka yetkili kurumlarla paylaşın.

Unutmayalım ki uyuşturucu tacirleri terör örgütleri kadar tehlikelidir ve ülkemize maddi ve manevi hasarlar vermektedir.

Uyuşturucu baronlarının tuzağına düşerek hayatınızı cehenneme çevirmeyin. Aydınlık yarınlar için çok dikkatli ve uyanık olmamız gerekiyor.

Bağımlılık yapıcı maddelerle ilgili çevreden, arkadaşlardan bir teklif geldiğinde verebilecek en kısa ve net cevap ‘Hayır!’ demektir. Asla merak edilecek bir şey değil.

Bir taraftardan da cezalar yeniden gözden geçirip artırılmalı.

Uyuşturucu çare değil, çaresizliktir. Sonu karanlık ve ölümdür…

Uyuşturucu başarısızlığın ve yok oluşun kirli anahtarıdır.

     ***

Devletimiz genelde mücadelesini sürdürürken, güvenlik güçlerimiz de şehirlerde zehir tacirlerine dünyayı dar ediyor.

0552 155 16 16…

Emniyet Müdürümüz Osman Ak’ın Bursa’ya atanır atanmaz ilk iş olarak hayata geçirdiği ‘NARKOTEM WHATSAPP HATTI’na yapacağınız bir ihbarla onlarca, yüzlerce, belki de binlerce kişinin hayatını kurtarabilirsiniz…

O yüzden…

Bu iki numarayı telefonunuza mutlaka kaydedin…

Bir gün lazım olabilir…

***

Ayrıca…

Bağımlılıkla ilgili kendiniz ya da çevrenizdekiler için her türlü sorun, şikâyet ve önerileriniz için arayabilirsiniz.

‘Alo 191’ Danışma ve Destek Hattı…

7 gün 24 saat açık ve ücretsiz.