Bursa Ticaret Borsası, 2019 bütçesini 2018 yılına göre yüzde 16’lık artışla 5 milyon TL olarak belirledi.

BTB Aralık ayı Meclis Toplantısında onaylanan bütçe hakkında konuşan BTB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, BTB’nin çıtayı 2019’da daha da yukarı çektiğini söyledi. 

Meclis toplantısında konuşan Başkan Matlı, “Borsamızın Kasım ayı sonu itibariyle 11 aylık işlem hacmi 3 milyar 313 milyon 833 bin TL’ye ulaşmış durumda, işlem hacminde de önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25’lik bir artış söz konusu. ‘Tescilli Ürün Güçlü Türkiye’ anlayışıyla 2019 yılında da birlik ve beraberlik içerisinde daha fazla çalışarak, ülkemiz ve şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

İMSİAD YENİ DERNEK MERKEZİNİ OCAK’TA AÇIYOR

Bursa inşaat sektörünün öncü derneklerinden olan İMSİAD, yeni dernek merkezinin açılışını 12 Ocak’ta gerçekleştirecek.

Geçtiğimiz günlerde TBMM’yi ziyaret ederek AK Parti Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Mustafa Esgin ve Atilla Ödünç’ün yanı sıra İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’yla bir araya gelen İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç ve üyeler, ziyaretlerinde yeni dernek merkeziyle ilgili bilgilendirmelerde bulunarak, milletvekillerini açılışa davet etti.

İMSİAD’ın sektörün buluşma noktası olacak dernek merkezinde, üyelere yönelik eğitim seminerleri, tedarikçilerle müteahitleri buluşturacak programlar düzenlenecek.

URTEB’DEN GENÇLERE YATIRIM

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) tarafından Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Rekabet Merkezi Eğitim Salonu 9 Ocak’ta açılacak.

Merkezde öğrencilerin fiziksel ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla rekabet, teknoloji, AR-GE, AB projeleri, yazılım-kodlama, mentörlük çalışmaları gibi pek çok alanda hizmet verilecek.