Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesi olan Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayicilerin kurduğu Bursa Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği’nin (BOSİAD) 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurul sonucunda başkanlığa kurucu üyelerden olan Rasim Çağan seçildi.

BOSİAD gerçekleştirdiği projelerle Bursa iş dünyasında ve sosyal hayatında oldukça önemli bir role sahip. Özellikle geçmiş dönem başkanı Abdullah Bayrak döneminde hayata geçirilen ‘BOSİAD Mesleki–Teknik Eğitimi Özendirme Projesi’ ve bu proje kapsamında iş insanlarının çektiği rap müzikli klip sadece Bursa değil Türkiye kamuoyunda büyük yankı buldu. Bu proje için Abdullah Bayrak’ı ve özverili şekilde görev yapanların her birini tebrik ediyoruz.

Yeni başkan Rasim Çağan da yaptığı konuşmada bunun farkında olduğunu bilerek Abdullah Bayrak’a hakkını verdi. Çağan, gelecek dönemde de BOSİAD’ın Bursa OSB’nin sosyal yönü olacağını söyledi. Çağan’a başkanlık döneminde başarılar diliyor ve güzel projelere imza atmasını bekliyoruz.

***

Network Fuarcılık 2019’da da iddialı

Network Fuarcılık 2018 yılında gerçekleştirdiği 9 ihtisas fuarıyla, hem sektörlere hem de Bursa turizmine önemli katkılar sağladı.

Öyle ki, 9 fuara, 452 katılımcı firma iştirak etti, yurtdışından 170, yurtiçinden ise 4 bin kişilik alım heyeti gelerek, fuar dönemlerinde Bursa’daki otellerde geceleme sayısı 2 bini buldu.

TOBB’un ulusal fuar takviminin açıklanmasıyla birlikte Network Fuarcılık’ın da 2019 fuarlarına hız kesmeden hazırlandığını söyleyen Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker, 2019 yılının ilk fuarının 2-4 Mayıs tarihleri arasında 2. Bursa Gıda Fuarı’yla gerçekleştireceklerini söyledi.

Eker, Bursa’da ulusal ve uluslararası fuarların daha da artmasını dilediklerini ifade ederek, Network Fuarcılık’ın da bu konuda gayretle çalıştığını sözlerine ekledi. Umarız ki Hasan Eker ve Network Fuarcılık’ın bu gayretleri sonuçsuz kalmaz.

***

BATISİAD’dan girişimcilere destek

Batı Trakyalı Yönetici, Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (BATISİAD) KOSGEB Bursa Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ sona erdi.

22 girişimci adayının iş planı hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerektiği başta olmak üzere, pek çok konuda 32 saatlik eğitimle, sertifika almaya hak kazandığı sertifika töreninde konuşan BATISİAD Başkanı Ahmet Er, STK’ların kamu adına çalışan kurumlar olduğunu söyleyerek, bu programla girişimciliğe ve girişimcilere destek olmayı amaçladıklarını söyledi.

KOSGEB Bursa Müdürü Erkan Güngör de 2018’de 884 girişimciye 17,8 milyon TL hibe ve diğer desteklerle beraber KOBİ’lere toplam 64,8 milyon TL destek sağladıklarını ifade etti.

Devletin ve STK’ların girişimciliğe böyle önem vermesi oldukça sevindirici. Gelecekte kendi girişimleriyle ekonomiye katma değer sağlayacak olan firmaların başlangıç adımlarını bilinçli ve ekonomik destekle atması gerektiğine inanıyoruz ki Türkiye ekonomisine katma değer sağlayacaktır.