Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından gazetemizi ziyarete gelerek yaptıkları davete biz de icabet ederek basın toplantılarına katıldık.

"Ve kadınlar bizim kadınlarımız:

korkunç ve mübarek elleri ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle anamız, avradımız, yarimiz ve

sanki hiç yaşanmamış gibi ölen

ve soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen

ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki ve kara sabana koşulan

ve ağıllarda ışıltısında yere saplı bıçakların oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan kadınlar, bizim kadınlarımız şimdi ayın altında kağnıların ve hartuçların peşinde harman yerine kehriban başlı sap çeker gibi aynı yürek ferahlığı,

aynı yorgun alışkanlık içindeydiler" diyerek ne güzel özetlemiş Nazım Hikmet

BUİKAD geleneksel hale getirdiği ve azimle sürdürdüğü ‘İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri’ 10. kez sahiplerini 6 Mart 2019 Çarşamba akşamı gerçekleştirecekleri organizasyonla sahiplerine verilecek.

BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı İpek Yalçın, yaptığı açıklamada, “BUİKAD İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri Töreni için aday önerileri ve başvuru süreci tamamlandı.

4 Bursa, 3 genel ve BUİKAD Özel Ödülü olmak üzere toplam 8 kategoride ödül vereceğiz.

Ekonomiden sosyal hayata kadar, birçok alanda örnek teşkil eden ve başarıya yürüyen Bursa ve ulusaldan başarılı iş kadınları ödüllendirilecek. Aday olan her iş kadını çok değerli. Bizim için kazanan kaybeden yok. Hepsi bu gecenin birincisi" dedi.

Yalçın, "Yaşamın her kesiminde kadının varoluşunu sağlamak ve güçlendirmek amacıyla yol gösterici olmayı, girişimci kadın sayısını artırmayı, kadının yasama ve karar verme süreçlerindeki etkinliğini ve yönetsel gelişimini desteklemek her daim hedefimizdir.  

BUİKAD olarak toplumdaki tüm kadınların iş yaşamının her kesiminde var oluşlarını sağlamak, rol modellerle motivasyonlarını güçlendirmek amacıyla, ekonomiden sosyal hayata birçok alanda örnek teşkil eden ve başarıya yürüyen iş kadınlarını, her yıl ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ kapsamında, geleneksel BUİKAD ödülleri ile ödüllendirmeye devam edecek" ifadelerinde bulundu.

Başkan Yalçın, "Üç yıl önce ödül törenini ulusala açma kararını aldık. Ödül törenini genel ve yerel kategorilerde yaptık. Bursa yerelinde ödül verilecek kategoriler; Yılın Başarılı İş Kadını, Yılın Başarılı Girişimci İş Kadını, Yılın Başarılı Kadın Yöneticisi ve Yılın Kadına Değer Veren Şirketi olarak ödüle layık görülenler açıklanmış olacak.

Genelde verilecek üç kategori ise; Fark Oluşturan Kadın, Kadını Destekleyen Oluşum ve Başarılı İş Kadını olarak üç dalda ödül verecekler.

Ödül bir teşvik vesilesidir. Bir dahaki ödülü ben alacağım demenin gayretidir. Bir emeğin ve farkın karşılığıdır. Amaç en iyisini yapmaktır. Gaye zoru başarmaktır. Ödül motivasyon sağlar. Başarıların neticesinde de maddi ve manevi ödüller vardır.

Türkiye nüfusu 31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla 82 milyon 3 bin 882 kişi.

Erkek nüfus 41 milyon 139 bin 980 kişi. Kadın nüfus 40 milyon 863 bin 902 kişi oldu. Buna göre toplam nüfusun yüzde 50,2'sini erkekler, yüzde 49,8'ini ise kadınlar oluşturuyor.

Ancak birçok alanda kadınlar bu oranların yakınından bile geçmiyor.

Ne ticarette ne siyasette ne de sivil toplum kuruluşlarında.

Bunun birçok nedeni konuşulur ve söylenir. Mesela yaklaşan yerel seçimlerde ne başkan adayları ne de meclis üyeliklerinde yeterli derecede aday hakkı verildi. Siyasilere göre yeterli talep olmadı. Kadınlara göre ise adil davranılmadı.

‘İşine geleni yapana erkek… Kafasına koyduğunu yapana kadın denir.’

Evet, kadın yeter ki istesin ve kafasına koysun her işi başarır.

Bu anlamda Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’nin çalışmaları ve azimleri önemelidir.

Bizim de şahit olduğumuz BUKİAD Yönetim Kurulu üyelerinde yararlı projeler yapma aşkı ve heyecanı olduğunu gördük.

Gayretleri ve azimlerinin daim olması diliyoruz.

Her insanın başarılı olacağı bir dal vardır.

Kadının olması gereken her alanda eşit bir şekilde olmasını diliyoruz.