Bir toplantıdayız ve sanayici dostumuz anlatıyor;

"Tabii ki yerli üretimin desteklenmesi gerekir. Bu konuda yapılan çalışmaları önemsiyoruz. Ancak dikkatten kaçırılmaması gereken bir husus var!

Ülkemizdeki büyük projeleri alan yerli kuruluşlar, işin büyük bir bölümünü yabancı kuruluşlara yaptırıyorlar. Siz, yerli ve milli bir işlemin geçekleştirildiğini zannediyorsunuz ama aslı böyle değil. Projenin bütçesinin yüzde 70-80 bedeli yurt dışına gidiyor!"

Devam ediyor; "O proje ile ilgili olarak, yurt dışı kuruluşlara yaptırılan işlemin on gömlek üstü yerli kuruluşlarımız tarafından yapılmasına rağmen, tercihi yabancı kuruluşlardan yana yapıyorlar."

Kızgın ve kırgınlık içinde sözlerini şöyle sürdürüyor; "Yurt dışında faaliyet gösteren ve otomobil devi olan bazı kuruluşların bir kısım projelerini Türk firmaları yürütüyor ama bizim kuruluşlarımız aynı projeleri yerli olan kuruluşlardan alamıyorlar!"

Ve tespitin yanında çözümü de veriyor; "Biz bize güvenmiyoruz. Öncelikle bizim bize güvenmemiz lazım. Titreyip kendimize dönmemiz lazım!

Önceliği kendi kuruluşlarımıza vermemiz, ihtiyacımızı yurt içinden karşılamamız, gerektiği kadar şartları zorlamamız lazım. Ülkenin kaynaklarının yurt dışına gitmesini engellememiz lazım!"

Bunları biliyorduk, sanayiciden dinledik, sizin de hatırlamanız için kaleme aldık.

Milli Ses Ver Projesi ile yıllardır anlatmaya çalıştığımız hususların bir bölümü, sanayici dostumuzun anlattıklarıdır.

Ve altını çizmek istediğimiz sözlerden biri de şudur; "Biz bize güvenmiyoruz!"

Yeter artık!

Birbirimize güvenelim, kendi kuruluşlarımıza, kurumlarımıza sahip çıkalım. Kendi kuruluşlarımızı destekleyelim.

***

BURSA PLATFORMU

Bursa'da kurulan ve Bursalılık bilinç ve şuurunun yaygınlaşması için çalışmalar yapan Bursa Platformu, Genel Kurulu’nu yaparak yeni yönetim kurulunu belirledi.

İşadamı Suat GÜLÇİMEN başkanlığında oluşan yeni Yönetim Kurulu’nda şu isimler yer aldı;

Resul YİĞİT (Başkan Vekili - İşadamı)

Yalçın TOY (Başkan Yardımcısı - Sanayici)

Ertuğrul ÇELİK (Üye - Sanayici)

İbrahim ALTUNTAŞ (Genel Sekreter - Sanayici)

Ferudun BAYKARA (Üye - Bürokrat - BOTAŞ)

Mustafa KARAMAN (Üye - Bürokrat - TSE)

Doğum yeri neresi olursa olsun, Bursa'da yaşayan herkesi Bursalı olarak kabul eden Bursa Platformu, yeni dönemde Bursa ile ilgili projelerle kamuoyunun gündeminde olacağına inanıyoruz.

Bursa'da yaşayan, Bursa'da kazanan herkesi, Bursa'nın ali menfaatleri doğrultusunda hareket etmeye davet eden Başkan Suat GÜLÇİMEN, diyor ki;

"Bizi izlemeye devam edin!"

 ***

TSE'DEN HABERLER

Türk Standardları Enstitüsü’nün (TSE) iştiraki olan Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi (ICAS),  Moldova’da kurmuş olduğu şirketi “Intertehtest.srl” aracılığıyla uygunluk değerlendirme alanında ilk helal belgesi, Kişinev’de, TSE Başkanı Sayın Prof. Dr. Adem Şahin’in katıldığı törenle sahiplerine verildi.

Şahin, törende yaptığı konuşmada, “Tüketici tükettiği ürünün hangi aşamalardan geçerek üretildiğini, nelerden oluştuğunu, kaynağını merak eder. Gıda güvenliği yönetim sistemi, helal konusunda hassas tüketicinin bu yöndeki ihtiyaçlarını kısmen karşılayabilir. Çünkü helal konusunda hassas tüketici, çiftlikten sofraya uzanan zincirin her halkasında beklentilerinin net olarak karşılanmasını, gıda güvenliğinin tayyip ve helal kılınmasıyla sürdürülebilir olmasını ister. Bu da helal gıda belgelendirmesi ile mümkündür.

Çevre dostu üretim sistemi içinde yetiştirilen, işlenen, taşınan, depolanan sağlıklı ve hijyenik gıda talebi tüm dünyada giderek artmaktadır. Dolayısıyla, helal gıda belgelendirmesinin sadece dini hassasiyetleri olan Müslüman ve Museviler için değil, gelişmiş ülkelerde de giderek artan, sağlıklı ve kaliteli gıda talebinin karşılanmasında önemli rol oynayacağına inanıyorum.”

Ayrıca TSE Başkanı Şahin, Enstitü’nün Moldova’da kurduğu şirket vasıtasıyla iki ülke arasındaki işbirliğinin, ilişkilerin artacağına inandığını söyledi.

***

GAZETECİ DEĞİLİM!

Bazı arkadaşlarımız, gündeme uygun olarak, neden siyasi yazılar yazmadığımızı soruyor.

Gündem olan yerel seçimlerle ilgili yazılar yazmamızı isteyen arkadaşlarımıza tek tek cevap vermek yerine, cevabımızı buradan verelim!

Bugüne kadar, onlarca gazetede, binlerce köşe yazıları yazdık, şimdi ise haftada üç gün agazete’de köşe yazısı yazıyoruz, bu imkanı verdiği içinde gazete yönetimine teşekkür ediyoruz.

Geçmişte de, şimdi de, bir bedel karşılığında köşe yazısı yazmadığımızın bilinmesini istiyorum.

Yani birilerine net mesaj verelim, yazdığımız yazılardan bir menfaat elde etmedik, bundan sonra da böyle bir düşüncemiz olmayacak.

Çünkü bizim mesleğimiz GAZETECİLİK değil, biz de gazeteci değiliz.

Her konuda değil, sadece mesleğimiz olan kaliteyi ilgilendiren konularda ve topluma gerçek, temiz kaliteyi anlatabilmek için yazılar yazıyoruz.

İşte bu yüzden yerel seçimlerle ilgili siyasi içerikli hiçbir konuya eğilmiyor, sadece ve sadece mensubu olmaktan onur duyduğumuz ve ülkemiz için stratejik bir kurum olduğuna inandığımız TSE'yi ve onun markasını tanıtmak, toplumu temiz kaliteye yönlendirmek için yazılar yazıyoruz.

Ve biz inanıyoruz ki, temiz kalite anlayışı her alana hakim olduğunda, iş hayatımızda ve sosyal hayatımızda birçok olumsuzluklar ortadan kalkacaktır.

Gazeteciliğin onurlu bir meslek olduğuna yürekten inanıyor, gazeteci dostlarımın affına sığınıyor, kaliteyi, sadece kaliteyi yazmaya devam ediyoruz.

Gazeteci olmadığımız için de, davet edildiğimiz basın toplantılarına katılmıyoruz!