Bireyin kalitesi olmazsa organizasyonun kalitesi olmayacak, organizasyon kaliteli değilse, girdi, çıktı, kaliteli olmayacak, giren çıkan belli olmayacak. Peki, bireyin kalitesini nasıl yükselteceğiz?
Menfaatin tavan yaptığı, kişisel ihtirasın gün geçtikçe yükseldiği, bağların zayıfladığı bir dünya da ne yapıp da bireyin kalitesini yükselteceğiz.
Kaliteyi sadece üretim sektöründe düşünmeyin, her türlü organizasyonda, ailede, sokakta, kısaca her yerde…
Her yerde kim var?
Birey var, işte mesele de birey, bireyin kalitesi…
Bireyi, bireysel bazda inceleyelim 3 ana sınıfı ele alalım… 
Sokak da ki birey, üretimdeki birey, kamuda ki birey…
Sokak da kalite var mı? 
Tahammülsüz, yüzsüz (gülümsemeyen), özür dilemeyen, selamlaşmayan, kutuplaşan bir birey yığınını sokaklarda bulmak mümkün…
Üretimde daha kaliteli birey var diyebiliriz. Biliyor ki; katkı koymazsa, kapının önüne konulacak. Kendi iradesi ile terlemezse, terletecekler…
 
Kamu…
Sokağında, üretiminde ana hizmet vericisi olan kamuda, birey kaliteli değilse, işin içinden çıkmanız mümkün değildir.
Bireysel inisiyatif kullanmaktan aciz olan birey, amir güdümünde ve amirin kayığında olduğu müddetçe, bireyin kalitesinden bahsedemezsiniz.
Amirin düşünce yapısına göre hareket eden bir birey yığını kamuda mevcut.
Amir namaz kılıyorsa, namaza başlanır…
Amir, akşam da iki tek atıyorsa, bizim ki bir tek ile başlar…
Ne için ? Makam için, mevki için…
Burada kaliteden bahsedemezsiniz.
Bu durum, kalitesizlik olduğu kadar da, karaktersizliktir. 
Öyleyse karşımıza bir kavram daha çıkıyor; bireyin kaliteli olabilmesi için karakteri sağlam olacak.
Karakter yoksa kalite de olmayacak…
Şimdi meseleyi çözdük, mesele karaktermiş.
Kaliteyi yükseltmek istiyorsanız, karakter yükleme tesisleri kurmalı, bireyin fabrika ayarlarına dönüşü yapılmalı, karakter (Ahlak) formatı atılmalı, ondan sonra kalite ile ilgili süreçler oluşturulmalıdır.

***

GURUR DUYDUK
TSE adın a yürütmüş olduğumuz önemli bir proje dolayısıyla, büyük bir sanayi kuruluşunun toplantı salonunda, sanayi kuruluşunun temsilcileri ile toplantı halindeyiz. 
Firma temsilcilerinden bir bayan söz alarak dedi ki; "Hoş geldiniz, ben Kalite Birliği'nin düzenlemiş olduğu 2.KALİTE ORDUSU öğrencilerindenim."
Kalite Birliği tarafından 2010 yılında başlatılan ve bu yıl 12. si düzenlenecek olan KALİTE ORDUSU eğitimlerinin bir mensubu olduğunu söyleyen bayan arkadaşın ifadelerini duyunca ,BİR HOŞ OLDUK, MUTLU OLDUK, MEMNUN OLDUK, ARKADAŞLARIMIZLA VE KALİTE BİRLİĞİ İLE BİR KEZ DAHA GURUR DUYDUK...
 
Diyor ya şair; "Tohum saç, bitmezse toprak utansın."
10 yıl önce saçılan tohumların sanayide etkin noktalarda olduğunu görünce, Kalite Birliği'nin kuruluşuna öncülük eden ve kurucu başkanı olarak, şu an ki başkanımız Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK ve bugüne kadar yönetimlerde görev alan tüm arkadaşlarımızla, eğitimcilerimizle, emek veren, destek olan herkesle  GURUR duyduk...

***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)
Bölgelerarası Standardizasyon Birliği’nin (BASB) 28’inci Genel Kurul Toplantısı Tacikistan Standardizasyon, Metroloji, Belgelendirme ve Ticari İnceleme Ajansı’nın (TAJIKSTANDARD) ev sahipliğinde Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de gerçekleştirildi.
BASB Başkanlığını yürüten TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin konuşmasında; standardizasyon ve uygunluk değerlendirmesi faaliyetlerinin öneminden, bu alanlarda dünyada yaşanan son gelişmelerden, uluslararası ve bölgesel kuruluşların rollerinden ve TSE’nin uluslararası uygunluk değerlendirme alanında gerçekleştirdiği son dönem faaliyetlerinden bahsederek, BASB’ın da bu güçlü kuruluşlar arasında yer alması gerekliliği hususunun altını çizdi. Şahin şöyle konuştu:
 
 “Geçen 28 yıl zarfında BASB çatısı altında yeterli olmasa da küçümsenmeyecek bazı ilerlemeler ve gelişmeler kaydedilmiştir. Üye ülkeler arasında bilimsel, teknolojik ve ekonomik işbirliği geliştirilmiş, mal ve hizmet alışverişinin kolaylaştırılmasına katkıda bulunulmuş, standardizasyon, belgelendirme, metroloji ve akreditasyon konularında işbirliği yapılmıştır. BASB aracılığıyla pek çok üye ülke kuruluşunun uluslararası akreditasyonu sağlanmış, üye ülke sanayicilerinin standardizasyon ve kalite konularında bilinçlenmesine katkıda bulunulmuştur. Bu anlamda BASB, yarattığı sinerji ile küreselleşen dünyada bir zorunluluk haline gelen bölgesel işbirliğinin önemli örneklerinden biri olmuştur.”
 
Şahin konuşmasına şöyle devam etti: “BASB, uzun yıllardır bölgesel bir işbirliği platformu olmanın yanı sıra bir akademi görevi de ifa etmektedir. BASB bünyesinde her yıl; standardizasyon, yönetim sistemleri ve akreditasyon alanlarında üye teşkilatların uzmanlarına teknik eğitimler verilmektedir. Geçen 28 yıl içerisinde 2000’den fazla teknik uzmana bu kapsamda eğitimler verilmiştir. Şüphesiz ki bu tür eğitim faaliyetlerine gelecekte de yoğun bir şekilde devam edilecektir.