Belediyelerimizin,  bilhassa İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonuna rağmen maalesef çarşıdaki, pazardaki görüntüler hiç hoş değil.

Maske dağıtımında sıkıntıların aşılamaması neticesinde  eczaneler, marketler ve internetten 1 liralık tavan fiyattan olmak şartıyla satışa sunulması ile  piyasada bollaşan maskeye rağmen ve  genelde de herkesin maskelerini takmasına rağmen o maskeler nedendir  bilinmez bir şekilde genelde ağzın alt kısmına, çene bölgesine takıldığını  gözlemlemekteyim.

Esas amaç burada ağzı, burnu  kapatmak değil mi?

Durum böyle olmasına rağmen toplum arasında böyle bir vurdumduymazlık yaşanırken Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre her geçen gün azalan vefat sayımız yine her geçen gün azalmaya devam eden yoğun bakım ve entübe sayımız,

yine birkaç gün haricinde 1000 küsurlar de gezen günlük  yeni vaka sayımız.

Ve en önemlisi her gün 4-5 bin kişinin taburcu edilmesi ile neredeyse 100 bine yaklaşan taburcu sayımızla iyi bir gelişme gösterdiğimiz mutluluk verecek neticeler aldığımız bir gerçek...

Bence değerli hocalarımız pek katılmasa da sıcak havaların gelmesi ve güneşin de aynı ölçüde dik ışınlarını  ülkemize yansıtmasının  bu güzel ivmenin  devam etmesine bir şekilde  destek olduğu kanaatindeyim.

Sonuçta havaların ısınmaya başlamasıyla normal grip, nezle türü vakalar azaldığından hastanelere bu konuyla  ilgili bir yüklenme yok.

Ayrıca  1,5 aydır  tıraş olmamış biri olarak  berber ve kuaförlerin koruyucu önlemlerini,  tedbirlerini alarak dükkanlarını açmaları da mutluluk verici.

Biraz daha dikkat ederek şu bayram sürecinde çok fazla temas etmeden sosyal mesafeleri göz önünde bulunduracak olursak inşallah bayramdan sonra tünelin ucundaki ışığın iyice büyüyeceği  kanaatindeyim.

Ancak başta da söylemiş olduğum gibi mutlaka  maske kullanımı ile ilgili kendimize  çeki düzen vermemiz gerektiğini de unutmayalım...