Zamanın birinde Türkiye'nin güzide bir Anadolu Kulübü'nün başında Ali Ay isminde bir başkan varmış… Bu başkan kendince o kadar çok haksızlığa uğramış ki etrafındaki herkesten uzaklaşmış; günün birinde yalnız kaldığını iddia ederek bir toplantı yapma kararı vermiş, fakat ne yazık ki bu toplantıyı yapamamış. Manisa'da oynanan Akhisar Belediye maçında taraftarın protestosundan sonra yapılacak olan toplantı her seferinde ertelenmiş nedense. En sonunda gizli bir şekilde yapılır toplantı, ama bu süreç içerisinde taraftar, yönetimi destekleyenler dâhil olmak üzere karar birliğine varmış ve istifa edilmesi gerektiğini söylemiş… İşte hikâyemiz aslında bundan sonra başlıyor, ama ben burada masal anlatmayı bitiriyorum ve bazı gerçeklerden bahsetmek istiyorum.

PARA HARCAMAK YERİNE…

Altyapıya ağırlık verilmesi gerektiğini sene başından beri gerek yazmış olduğum yazılarda gerekse yüz yüze görüşme fırsatı bulduğum değerli büyüklerim ile paylaştım. Altyapıdan yeni çıkacak cengâverler emin olun yaklaşık üç sene sonra bize şampiyonluğu getirecektir. Başkan hala çıkmış transfere ‘Şu kadar para harcayacağım, bu kadar para harcayacağım’ diyor. Ben de şunu öneriyorum, ‘Para harcamak yerine, 1-2 sene altyapıdan çıkaracağınız oyuncuların arasına Batalla ya da Harun gibi tecrübeli oyuncuları yerleştirip oynatsanız ya. Bu süre zarfında Bursaspor her yıl 13 veya 14. sırada bitirse bile emin olun taraftarın hiçbir tepkisi olmayacaktır. Akabinde Şenol Güneş veya Samet Aybaba ayarında, altyapı oyuncularına değer veren ve futbol oynatabilen insanları takımın başına getirse… Üçüncü senenin sonunda Bursa şehri ikinci kez şampiyonluk kupasına ulaşır, bunu benim gibi her Bursaspor taraftarı düşünmekte. Farkında olun artık şu durumun ve taraftarın sesine kulak verin.

BAŞKAN GELMESE…

Cumartesi günü oynanan Bursaspor Durmazlar Afyon Belediyespor basketbol müsabakasında taraftardan yönetime karşı tek bir olumsuz cümle duymadım. İlk iki periyot Ali Ay tarafından takip edildi. Başkanın ilk kez bir basketbol maçına değer göstererek gelmesi sevindirici, fakat geldiği maçta yenilmemiz üzücü. Taraftarlar arasında Hakan Çetin abimin mükemmel bir tespiti var. Bunu paylaşmam gerektiğini düşündüm o yüzden yazıyorum:“Galatasaray maçına inşallah başkan gelmez!” Bakarsın bu totem tutar… Hem bizleri güldürdü hem de düşündürdü ne yazık ki!

Gelelim bu akşamki maça…

Kimse kimseyi kandırmasın… Akhisar'daki futbolu oynarsak, Galatasaray'ın da yönetiminin de ne kadar büyük bir sıkıntıda olduğunu düşünürsek; Galatasaray bizi Timsah Arena'da farklı yenebilir, ancak Akhisar'daki olumsuzluklardan ders çıkardıysak…‘İnşallah bir puan kurtarabiliriz’ düşünün ki benim gibi çocukluğunu gençliğini Bursaspor uğruna harcayan bir adam bunu düşünsün… Bizler iddia oynarken bile handikap 1 veren gençleriz emin olun bu akşam yine aynı düşünce içerisinde tribünde yerimizi alacağız, ancak hiç güvenilir gelmiyor takımın oynadığı futbol bana. Nitekim taraftar da aynı şeyi düşünecek.Biletlerin çıkmış olmasına rağmen biletlere rağbet göstermiyor taraftar, umarım ki bu akşam galip geliriz ve bu kötü gidişe dur deriz. Yönetim üstüne düşeni yapar, güven tazeler ve yapacağı liste ile tekrardan yoluna devam eder ya da başka biri seçilirse,en azından önümüzdeki seneye ciddi anlamda yatırım yapılır. Şu anda binlerce Bursaspor taraftarı gibi benim de tabii ki kafam karışık, sadece umuyorum diyorum… Çünkü olmayacağını biliyorum ne yazık ki; umarım umarım…