Hangi konuyla ilgili bir yazı yazayım gerçekten. Bu kez kararsız kaldım...

Ama sonrasında fahiş fiyat artışları ile ilgili geçen hafta daha bu fiyat artışları gündem olmadan yazmış olduğum yazı aklıma geldi. O da benim için kadük oldu yani.

Ama biz de gündem bitmez.

Mesela İstanbul'da bir iki aydır devam eden yeni rektör ataması dolayısıyla yapılan gösteriler kapsamında Boğaziçi Üniversitesi önünde bulunan çadırların önüne arkasına mukaddes değerimiz Kabe görsellerini yerlere döşenmiş olması…

Bu hadsiz hareketin Türk halkını, Müslüman Türk halkını derinden yaraladığını söylemek istiyorum.

Bu zihniyette, bu yaklaşımda olabilecek insanlar mutlaka vardır ama bu gösterileri aylardır devam ettiren bu çarpık zihniyetli kişilerin içerisinden  aklıselim birkaç insan da mı yok!..

Bu yapmış olduğunuz hareket bu görselleri yerlere sermek hoş değil.

Türk halkının nezdinde kötü birer davranış bunları yapmayalım yerlere sevmeyelim diyecek bir iki insan dahi mi çıkmadı?

Gerçekten anlaşılabilir değil.

Eskiden, hatta günümüzde NATO toplantılarında olsun, Avrupa Birliği zirvelerinde olsun kapanış seremonisinde çekilen aile fotoğraflarında ülke liderlerinin durması gereken yerlerin tespiti anlamında yere konulan bayraklara zamanında rahmetli Özal, rahmetli Demirel ve halen daha Recep Tayyip Erdoğan yerini bulduktan sonra bu bayrakları kaldırıp cebine koymalarını birçok yerde hatırlarız.

Nasıl Türk bayrağı bizim için kutsalsa Kabe'de bizim için çok kutsal bir yer...

Bütün Müslümanlar için çok kutsal bu kutsal değerleri bu kutsal değerler ile ilgili resimleri görselleri yere sermek de ne demektir?

Neyin haddi neyin hadsizliğidir. Hatta bilirsiniz Atatürk'ün zamanında Yunan bayrağının yere serilmesi ile ilgili sonrasında Yunan bayrağını yerden kaldırttığını da biliriz. Biz Türk halkı, insanları hepimiz bu tür kutsallara saygılıyızdır, hatta düşman bayraklarına bile.

Ama nasıl bir düşünce tarzıdır, bu protestocular bu zihinsel garabeye nasıl düşmüşlerdir anlaşılabilir değil...

En acı olanda bu kalabalık grupların arasından bir tane bile aklıselim insan çıkmaması.