Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in ilginç çevreci davetiyesine icabet ederek 19 yıllık icraat toplantısını yapacağı otobüse konuk olduk... Bu farklı gibi görünen konsepti yıllar önce Yıldırım Belediyesi Eski Başkanı Özgen Keskin'le yaşamıştık.

O otobüs Ankara yolunun altına girmemişti ve o dönem çalıştığım gazetede manşet şöyle çıkmıştı:'Ankara yolunun altına girmeye yüreği yetmedi.'

Bozbey’in böyle bir derdi olmadığı için neredeyse ilçenin tüm sınırlarını gezdik...

4 yıllık icraatlarını, daha doğrusu Bozbey’in 19 yıllık icraatlarını birinci ağızdan dinledik.

Kentsel dönüşümden, trafikten ve seçimlere kadar pek çok konuya değinildi.

Başkan Bozbey, Kentsel dönüşüm adına Büyükşehir’in eski yönetiminin yaptığı hatalardan dönen Alinur Aktaş'a teşekkür etti.

Pek alışık olmadığımız şeyler.

Farklı siyasi parti başkanları arasındaki diyalog.

Özlenen ve arzulan tablo aslında. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın attığı adım ile şehir adına ortak payda da buluşulabileceğine örnek oldu. 

Bozbey, "Kentsel dönüşüm konusunda biz hep haklıydık ama şimdi kıymeti kalmadı. İlk başta söylediğimiz noktaya gelindi. Bu da Bursa için büyük zaman kaybı oldu" dedi.

Ne diyelim inşallah aynı hatalar yapılmaz.

Bu şehir Yıldırımıyla, Nilüferiyle, Osmangazi’siyle hepimizin. Kişisel egolara kurban edilmemeli.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, göreve geldiği 4 dönem, 19. yıl nedeniyle,icraatlarını ve geleceğe yönelik proje ve hedeflerini otobüsle basın turu düzenleyerek anlattı. Bence çok da güzel ve özel bir program oldu.

Genelde yapılan toplantılar kapalı salonlarda sıkışır,  yapılan çalışmaları ve oluşturulan eserleri yerinde görerek anlatmak daha etkileyici oldu.

Zaten Bozbey’i farklı kılan da farkındalığı değil mi?

Farklı olduğu için Nilüfer’de partiden ziyade Bozbey faktörü konuşulur.

Misi’de başlayan kahvaltı programının ardından gezilen mahalleler hakkında detaylı bilgi aktarıldı.

En göze çarpan detay ise; Çamlıca, 23 Nisan, 29 Ekim, Üçevler ve diğerlerinde doğumla değil göçle, hatta daha doğru deyimiyle "Parayı bulan Nilüfer'e göçüyor" dedirtecek göç nedeniyle nüfusun yüzde 25 hatta bazı bölgelerde yüzde 100'e varan artışlar yaşandığı dile getirildi. Bozbey, Nilüfer'in nüfus olarak 1 milyona göre planlanmasını gerektiğini daha fazlasını ise kaldıramayacağını söyledi.

Başkan Bozbey,gezi boyunca kentlerin mutlaka bir kimliği olması gerektiğini söyledi.

..Ve kendileri de 19 yıl önce yola çıkarken ‘Eğitim, bilim, spor, kültür ve sanat kenti'ni kimlik olarak seçtiklerini söyledi. Bunca zaman bunun için çalıştıklarını ve uygulamayı da başardıklarını gururla dile getirdi.

Bozbey, en büyük projelerinden biri olan Arasta'yı gezerken ayrı bir gurur yaşadı.Bu 100 milyon Türk lirasını geçecek bir proje.

Türkiye’nin 7 bölgesinin minyatürü niteliğinde.

Her bölgenin yöresel kültürü, gelenekleri burada yaşatılacak. Aynı zamanda o bölgenin yada şehrin kendine has gıdaları satın alma şansı bulunacak burada...Burası Bursalılar için çok özel bir mekân olacak 2019’da tamamlandığında.

Bozbey’in 2019 yerel seçimlerine yönelik konuştuklarından çıkardığımız,Bozbey'le Nilüfer'in devam edeceği yönünde... Nilüferli seçmen de bu konuda öngörüleri yanıltmaz...

Gülümseyin Nilüfer’desiniz.

Gülümseyin Bursa’dasınız…