Bir yerlerde yaşamak, bulunmak, gezmek ve yazmak için sebep arar insanoğlu. Bunun teşkili için de akıl, duygu, samimiyet ve gerçekten istek gerekir. Gençlik yıllarımdan bu yana ben de çok istemişimdir kendi imzamı taşıyan bir kitap yazmayı. İlk baştan geçmişten günümüze kadar yaşadıklarımı sonradan hayal aleminde yaşadıklarımı yazmak istedim ama olmadı.
Dedik ya bunun için gerçekten bir istek gerekiyor. İşte bu isteği kendisinde çok önceden fazlasıyla hissettiğim ve gördüğüm 4 can yeğenimin en büyüğü, Milliyetçi ve Ülkücü camianın Metin Hocası’nın oğlu, sapına kadar o da Milliyetçi ve Ülkücü olan makina mühendisi Aybars Yılmaz 'bir BURSA rüyası' adını verdiği kitabını çıkararak tüm sevdiklerini gururlandırırken, biricik dayısını da hem onurlandırdı hem de utandırdı.
Bir rüyanın içinde dolu dolu Bursa olan duygu, his ve tarihin bir kitaba nakış nakış işlenmesi… Yılların birikmiş emeği var bu kitabın içinde… 
Kitabı okumaya başladığınızda görmek istediğiniz Bursa'yı buluyorsunuz. Kitabı okuyan okurların yorumları bu konuda beni tasdikliyor. 
Bakın kitabı bir solukta okuyan ve adeta benim duygu ve düşüncelerime tercüman olan bir okur ne diyor:
“Şiir ile düz yazının karışımı diye tarif edebileceğim çok farklı bir tür olmuş. Hatta duyguların yoğunluğunu okuyucuya olduğu gibi aktaran lirik bir şiirin tadını da, doğayı en ince ayrıntısına kadar tasvir eden pastoral bir şiirin lezzetini de vermiş. Çoğu zaman tarihin derinlerine götüren bir roman, seyyahlar için bir gezi yazısı, manevi hayata dair nasihatlerin yer aldığı bir nesir, siyasileri ve yöneticileri eleştiren bir köşe yazısı, toplumun kültürel kodlarının da yozlaşmışlığının da anlatıldığı bir makale olmuş. Bu kitapta tüm bu saydıklarımı bulabiliyor insan.”
Böyle güzel ve olumlu yorumlar kitabı okuyan herkes tarafından gelecektir, bundan hiç kuşkum yok.
Devrik cümlelerin ahenkle kurgulandığı, şiirsel anlatımıyla Bursa’yı tasvirleyen, zengin kelime haznesiyle bezeli bu ölümsüz hatıra için Bursa sevdalısı yeğenim Aybars Yılmaz'a şükranlarımı sunuyorum...
Bu arada, bir son dakika gelişmesi olarak Aybars Yılmaz, “Her gün büyüyen, her gün samimiyeti arttıran ve her gün yeni halkaları otağında toplayan bir rüya olmasına şahit olmamızı sağladı #birbursarüyası. İlgi, alaka ve yoğun talep gösteren tüm dostlarım ve akrabalarıma çok teşekkür ediyorum.
Naçizane dünyamız içinde, kendimizce sevgimizi, tutkumuz ve hassasiyetimizi yansıtıp ailemiz ve yakın dostlarımızın kütüphanelerinde hatıra olması niyetiyle çıktığımız bu yolda, yakın zaman içerisinde hepinizle buluşması çabasıyla yayınevi çalışmalarına başlama kararı almış bulunuyoruz” diyor.
Bizden duyurması...
Günün Sözü:
“Ne vakit ‘BİR’ olsa bu Millet, yıkamaz onu hiçbir illet… Kem gözler, yerle yeksan olur… Söz susar, sevda destan olur!.. (H.K.)