Bursa Genç Sanayici ve İş İnsanları Derneğinin (GESİAD) geleneksel olarak düzenlediği iftar programının konuk konuşmacısı Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz oldu.
Üniversitenin geçmişinden, gelecek dönem projelerinden ve hedeflerinden bahseden Kılavuz, bilimin toplum için olması gerektiğini, toplumun huzur ve refahına fayda sağlaması gerektiğini söyledi.
Kılavuz gelecek dönemde ticari ve sinai hayatın içinde olacaklarını belirterek, iş insanlarıyla akademisyenleri Ar-Ge projelerinde buluşturmayı ve toplumun dertlerine çare olacak projeler üretmeyi istediklerini de ifade ederek, elini taşın altına koymak isteyen iş insanlarına her zaman destek olacaklarını da sözlerine ekledi. 
Türkiye’nin en önemli sanayi merkezlerinden biri olan Bursa’da bunun karşılık bulması, hem Bursa’ya hem de Türkiye’ye önemli kazanımlar sağlayacaktır. Umarız ki sanayicilerimiz Rektör Prof. Dr. Saim Kılavuz’un çağrısına kulak verir.
İMSİAD geleneği bozmadı
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) üyeleri son 5 yıldır olduğu gibi, bu yıl da geleneği bozmayarak iftar programını huzurevinde gerçekleştirdi. 
İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, bu yıl da geçmişe ve geleceğe ışık tutan büyüklerimizle oruç açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, huzurevindeki iftar organizasyonunun İMSİAD çatısı altında yapılan en anlamlı etkinlik olduğunu söyledi. 
Huzurevinde iftar geleneğini başlatan geçmiş dönem İMSİAD başkanlarına da teşekkür eden Andıç, büyüklerin hayır duasını istedi.
Bu anlamlı geleneği 6 yıldır devam ettiren İMSİAD ailesine ve bu iftarların düzenlenmesine vesile olanlara biz de tebriklerimizi sunuyoruz.
Çevre ödülleri sahiplerini buluyor
Bursa Organize Sanayi Bölgesi (Bursa OSB) ve Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (BOSİAD) ortaklaşa düzenlediği Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’nın ödülleri bugün düzenlenecek organizasyonla sahiplerini buluyor.
‘Çevreci Üretim, Temiz Gelecek’ sloganıyla düzenlenen yarışmanın kazananlarına düzenlenecek ödül töreniyle ödülleri verilecek.
Meslek lisesi eğitimi ve meslek lisesi mezunlarına pozitif ayrımcılık gibi konularla toplumda farkındalık uyandırmaya çalışan BOSİAD’ın, çevre konusunda da yaptığı bu çalışma takdiri hak ediyor.