Herkes çok şaşırıyordu Devlet Bahçeli’nin Recep Tayyip Erdoğan’dan yana tavır koymasına…

Bunca yaşanmışlığın ardından nedendi Erdoğan ile Cumhur İttifakı’nı kurmak? Nedendi bu kader yolculuğu?

Gerçekten de devletin bekası mıydı?

Bu sorular insan zihnini kurcalıyor doğal olarak…

Geçmiş dönem İl Başkanı ve şimdi 2 numara milletvekili adayı Tevfik Topçu, “Rezervimizi koruyoruz. Ama söz konusu devletin bekası ise orada akan sular durur” demişti.

Önceki gün Devlet Bahçeli’nin Atatürk Spor Salonu’ndaki partililerle buluşmasında anladım ki MHP lideri gerçekten devletin bekası peşinde…

Özellikle 15 Temmuz hainliğine vurgu yapıyor Bahçeli.

Zaten ne olduysa o tarihten sonra olmadı mı?

Yenikapı ruhu ondan sonra canlanmadı mı?

Sayın anamuhalefet lideri Kemal Bey’imiz zigzaglar çizerken Sayın Devlet Bahçeli ilk günü dirayetle milli ruhtan yana tavır almadı mı?

Bunlara hayır diyecek olanı Allah çarpar…

Bahçeli, nasıl ki yıllar önce CHP ile ‘Ekmeleddin’ ittifakı yaptıysa o gün devletin bekası için bunu zorunlu gördüyse, bugün de ben de altına imzamı attığım düşüncelerden dolayı Cumhur İttifakı’nın milletin hayrına olduğunu görmüştür…

Bahçeli, Bursa’da CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yüklendi. “İnce’nin sözde Kürt sorununda hiçbir kırmızı çizgisi yokmuş. Önce vatan değil, önce adaletmiş. Kırmızı çizgisi olmayan bir gafilin cumhurbaşkanı adayı olması bile züldür” dedi.

Cumhur İttifakı’nın 7 Ağustos Yenikapı ruhundan ilham ve duruşunu aldığını ifade eden Bahçeli, “Cumhur İttifakı bizzat cumhurun ta kendisidir, Cumhuriyet’in kader çizgisidir. Zalimlere karşı ittifak diyoruz. Teröristlere karşı ittifak diyoruz. Hainlere karşı ittifak diyoruz. Küresel saldırı ve komplolara karşı ittifakla hareket ediyoruz. Kim ki, Cumhur İttifakı’nı dinamitlemeye kalkışırsa, kim ki Cumhur İttifakı’na vade biçip çürütmeye çalışırsa, biliniz ki, Türkiye’nin mahvına hizmet eden saat ayarlı alçaktır. Cumhur İttifakı, millidir, yerlidir, cesurdur, dik duruşludur, sabırdır, akıldır, sorumluluktur. Bu kavramlara yabancılık çekenler ne ittifakı ne de cumhuru bilirler. Türkiye’nin prangalarını sökecek kuvvet, engelleri birer birer yıkacak kudret cumhurun müttefiklik anlayışıdır” diyerek işi özetleyiverdi bir nefeste.

İnce’ye bitmedi öfkesi Bahçeli’nin:

“PKK’ya umut veren birisinin cumhurbaşkanı olması mümkün değildir. FETÖ’ye tek kelime laf etmeyen birisinin cumhurbaşkanı olması hem hayaldir. Daha vahimi, İP’in adayı, tıpkı CHP’nin adayı gibi, PKK’lı Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyor, sözde Kürt sorunu çerçevesinde İRA modeli öneriyor. Bunlarda ne ilkeli duruş var ne ülke kaygısı. Bunlarda ne erdem kalmış ne de siyasi ahlak ve adamlık. CHP, gayri milli çevrelerin ümit kapısıdır. İP, Türkiye muhaliflerinin moral kaynağıdır. HDP, CHP ve İP’in gizli ve potansiyel ortağıdır. PKK-FETÖ-YPG bunların destekçisidir. İşte Türkiye’nin önünü kesmeye çalışan hainlere karşı Cumhur İttifakı.”

Evet, bence de Cumhur İttifakı…

                             ***

Hatırlatalım…

Bugün de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Stadyumu Meydanı’nda saat 15.30’da Bursalılarla buluşacak.