Koronavirüsün etkilemediği iş, sektör kalmadığı gibi en büyük darbeyi spor karşılaşmalarına vurduğu görülmekte.

Bütün dünyadaki profesyonel futbol, basketbol, voleybol, hentbol ve daha birçok lig belirsiz sürelerle ertelenmişken, Türkiye de bu durumdan nasibini aldı.

Bu bağlamda Bursalı ve Bursasporlu olarak biz de Bursaspor'un geleceği ile ilgili neler olacağını her geçen gün merak etmekteyiz.

Bir taraftan kendimiz sokağa çıkma konusunda sakınırken bir taraftan da büyük aşkımız Bursaspor'un gelecek yıl hangi ligde devam edeceği konusunda büyük bir merak içerisindeyiz.

Birkaç Avrupa ülkesinin basketbol ve futbol liglerini sol haliyle tescil etmesi ve bu  bağlamda Türkiye'den de aynı kararın çıkabileceği söylentileri halihazırda 1. Lig’de 3. sırada bulunan Bursaspor'u da direkt ilgilendirmekte.

Buradaki en büyük sıkıntı ligler tam anlamıyla bitmediğinden Süper Lig'den düşecek 3 takımla ilgili, bu takımlar elbette haklı olarak lig bitmediği için düşmeme ihtimallerinden dolayı lig oynanmamış sayılsın, gelecek sene aynı şekilde devam etsin diye söylüyorlar.

Bu bağlamda gelecek sene ligin 21 takım mı yoksa 1. Lig’den 4. takım da alınırsa 22 takımla mı olacağı merak uyandırmakta.

Her durumda gelecek yıl 42 haftadan oluşacak. Çünkü daha yeni geçtiğimiz günlerde okulların nisan sonuna kadar ertelenmesi ve bu bağlamda nisan sonuna kadar liglerin kaldığı yerden devam edemeyeceği olasılığı ve ondan sonraki tarihlerin de netleşmemesi, liglerin yurtdışına giden oyuncuların dönmesi, takımların oluşturulması, gerçekten bu saatten sonra liglerin büyük ihtimalle en son haliyle tescil edilmesi yüzdesini çok çok yükseltiyor ve Bursaspor’umuzun hak ettiği Süper Lig’e çıkma ihtimalini de çok yükseltiyor.

Son maçta alınan bir puana çok üzülsek de o bir puanın bizi üst lige çıkarma ihtimali her geçen gün artıyor. Herkes gibi biz de olacakları merakla beklemekteyiz.