Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bursa Valiliği Koordinasyonunda, Bursa Kültür, Turizm ve Tanıtma Birliği, TÜRSAB Güney Marmara Şubesi işbirliği ve THY destekleriyle düzenlediği program ile Güney Koreli sosyal medya fenomenleri ve blog yazarlarını Bursa’da ağırladı.
Bursa’nın doğal, tarihi, kültürel zenginliklerinin Güney Korelilere gösterildiği turlarda UNESCO Dünya Mirasında yer alan Cumalıkızık Köyü, UNESCO listesine alınması için çalışmalar yürütülen İznik,  Gölyazı, Panorama 1326 Müzesi gibi yerler ziyaret edildi. Bunun yanı sıra Güney Koreli influencerlara Bursa’da yapılabilecek atlı okçuluk, sandal turu, yamaç paraşütü gibi aktiviteler denetildi.
Bursa’nın tanıtımı için önemli bir adım olan bu programı düzenleyen başta BEBKA olmak üzere, tüm diğer paydaşlara tebriklerimi sunuyorum.
BEBKA Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Güney Kore’ye yönelik turizm çalışmaları kapsamında ileriki aylarda Güney Koreli seyahat acentalarına yönelik bir programla devam edecekmiş. Umarız ki, bu çalışmaların sonucunda önemli bir turist artışı olur.
TETSİAD’DA HASAN HÜSEYİN BAYRAM DÖNEMİ
Türkiye Ev Tekstilcileri ve İşadamları Derneği’nin (TETSİAD) 4. Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz günlerde yapıldı. Genel Kurul’a Bursalı sanayicilerin de ilgisi yoğun oldu.
Hasan Hüseyin Bayram ve Şerafettin Demir’in başkanlık için yarıştığı seçimlerde, başkanlığı DOSAB ve DOSABSİAD’ın da desteklediği Hasan Hüseyin Bayram kazandı. Bayram da bu desteği Yönetim Kuruluna, altı DOSAB ve DOSABSİAD üyesi alarak gösterdi.
Bayram’ın TETSİAD seçimlerini kazanmasından mutlu olduklarını belirten DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel de, TETSİAD’ın gelecek dönemde Bursa’ya daha çok ağırlık vereceğini ifade etti.
Bursa’nın en önemli üretim ve ihracat kalemlerinden tekstil sektöründe yaşanan bu gelişmelerin, Bursalı tekstil üreticilerinin yüzünü güldüreceğini, gelecek dönemde TETSİAD’ın Bursa özelinde önemli çalışmalar gerçekleştireceğini düşünüyor ve TETSİAD’ın yeni yönetimine başarılar diliyorum.
BUMİAD’DA 30 AĞUSTOS COŞKUSU
Bursa Mühendis Mimar İş İnsanları Derneği (BUMİAD) 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yılını coşkulu bir şekilde kutladı. 
BUMİAD Başkanı Şaban Bozdemir, geçmiş dönem BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe ile çok sayıda BUMİAD üyesi ve Gençlik Komitesi üyesinin katıldığı organizasyonda bir konuşma yapan Başkan Bozdemir, 30 Ağustos’un önemine dikkat çekerek, ülkemizin geleceğine yön verebilmek için, geçmişimizi çok iyi bilmemiz gerektiğini söyledi.
Programın devamında Udi Adnan Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan repertuvarıyla konuklara eğlenceli dakikalar yaşattı. BUMİAD Gençlik Komitesi Üyelerinden piyanist Mert Bozdemir de geceye özel hazırladığı piyano resitalini sundu.