Batı Trakyalı Yönetici, Sanayici ve İş Adamları Derneği (BATISİAD) geçtiğimiz günlerde 2. Olağan Genel Kurulu’na gitti.
Geçmiş dönem bakanlarından Faruk Çelik, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar başta olmak üzere çok sayıda protokolün katılımıyla düzenlenen genel kurulda, BATISİAD Başkanlığına bir dönem daha Ahmet Er seçildi.
BATISİAD kurulduğu günden bu yana hem üyelerine ticari kazanımlar sağlamak için önemli çalışmalar gerçekleştirirken hem de Bursa ve Batı Trakya arasındaki ticari ve kültürel bağları güçlendirmek için adımlar atıyor. Genel kurulda konuşan BATISİAD Başkanı Ahmet Er de, yaptığı konuşmada bu noktaya değindi. Er, “Batı Trakyalı işadamları arasında birlik ve beraberliği devam ettirip daha da kuvvetlendirmek amacıyla kurulan BATISİAD, ilk günkü azim ve kararlılığıyla çalışmalarına devam etmektedir” dedi. 
Başarılı bir ilk başkanlık dönemi geçiren ve BATISİAD’ı Bursa’nın değerli STK’ları arasına taşıyan Ahmet Er ve yönetimine, gelecek dönemlerinde de başarılar diliyorum. BATISİAD’ın varlığı ve aktif çalışmaları Bursa ve Batı Trakya adına önemli olacaktır.

***

BURSA FAN CLUB’DA SELİM YEDİKARDEŞ DÖNEMİ
Bursa sosyal hayatına değerli katkılar sağlayan ve 30’uncu yılına yaklaşan Bursa Fan Club’da bayrağı Selim Yedikardeş devraldı.
Almira Otel’de, Bursa protokolünün önemli isimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen Bursa Fan Club’ın 19. Genel Kurul toplantısında, başkanlığa Selim Yedikardeş seçildi.
Seçimin ardından bir konuşma yapan ve gelecek dönem hedeflerinden bahseden Yedikardeş’in konuşmasının satırbaşları şöyleydi: “Bursa Fan Club, 30 seneye yakın Bursa’ya hizmet eden yerli ve milli bir dernektir. Dernek faaliyetlerimize geçmişten aldığımız onurlu bayrağı aynı çizgide taşımaya gayret edeceğiz. İyi bir gelecek bırakmak için daha disiplinli çalışacağız, bunun için üye sayımızı arttırmak istiyoruz. Bursa, şehirler yarışında uluslararası platformda dünya şehirleri ile turizmden tarıma, tarih ve kültürden sanayiye kadar yarışabilecek birçok misyona ve kabiliyete sahiptir. Bunları değerlendirmeliyiz. Belki de bunlar için özel çalışma grupları kurmalıyız. Biz Bursa için elimizden gelen maddi ve manevi özveriye hazırız.”
Selim Yedikardeş’e Bursa Fan Club Başkanlığı görevinde başarılar diliyorum. Derneğin Selim Yedikardeş döneminde de Bursa’ya ve Bursalılara değerli katkılar sağlayacağına inanıyorum.

***
 

YILIN İLK FUARI YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından, Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) işbirliğiyle düzenlenen Junioshow Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim & Çocuk İhtiyaçları Fuarı, 4 gün boyunca 65 ülkeden 27 bin 892 sektör profesyonelini ağırladı.
200’e yakın firmanın katılım sağladığı ve bebe çocuk konfeksiyonu ilkbahar–yaz kreasyonları katılımcıların beğenilerine sunuldu. Junioshow’da, firmaların fuara özel hazırladıkları kreasyonlarının sergilendiği Junio Fashion Show ise izleyenlerin büyük beğenisini topladı.
Hem katılımcı firmaların hem de gelen konukların fuardan oldukça memnun olduğunu belirten BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız ise her fuarda kendilerini daha çok geliştirdiklerini ve fuara firma ve ziyaretçi katılımının artığını söyledi. 
Bursa bebe giyim ve konfeksiyon sektörünü dünyaya tanıtan önemli bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Junioshow Fuarı’nın ikincisi ise 10–13 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Bu güzel organizasyona imza atan tüm paydaşlara tebriklerimi sunuyorum.