Bursaspor'un attığı 17 golün 13'ü ikinci yarılarda, 4’ü ilk yarılarda gelmişti. Şimdiye kadar  16. ile 30. dakikalar arasında rakip filelere gol atayamayan yeşil-beyazlı ekip, bu sezon ilk kez son haftaların formda ekibi Antalyaspor'u 20'de Kubilay Kanatsızkuş ve 32'de Kaptan Pablo Batalla'nın ilk yarıda  attığı goller ile 2-1 yenerek puanımızı 27'ye yükselttik. Zirveye tutunmaya devam…

Antalyaspor  deplasmanlarda başarısız olan bir takım. Klasik Rıza hoca  sistemi ile oynuyorlar. Rakibin etkili silahlarını sertlikle yıldır,  alanı daraltarak adam markajıyla rakibi hataya zorla savunma arkasına atılacak toplarla  gol ara.

İlk yarı Bursaspor nefis oynadı  bu sistem sökmedi. Yüksek tempoda  oynayan Bursasporlu oyuncularımızın  ikinci yarı temposu düşünce  baskılı göründüler. Ama yetmedi… Çünkü özel oyuncumuz  kaptanımız Batalla komutasındaki  takım çirkin oyunu bozdu üç puan bizim oldu.

Jorguera, disiplinden kopmadan sürekli  hücum ve savunma yaparak  Batalla’nın yükünü alıyor. Dinlendiriyor. Jorquera  takımın baş rol oyuncuları arasına girdi.  İsmail ve Ertuğrul  beklide ligin en zayıf stoperleri olsa da  mücadeleleri üst düzeyde ve savaşçılar. Harun yine iki tehlikeli pozisyonda zamanlaması mükemmeldi ve maçın yıldızı olmayı hak etti.

Son dakikalarda Hamza hoca’nın orta saha takviyesinde geç kaldığını düşünüyorum. Bir kaza golü yeseydik  bedeli çok ağır olabilirdi.

Savunmaya  yapılacak kaliteli bir stoper takviyesi  bizim takımı, ligin ikinci yarısında çok rahatlatacak. Erdem  yapabileceğini yaptı beklide en iyi oyunlarından birini oynadı. Sağ taraftan çok bindirdi. İsabetli orta atmak ayrı bir meziyet. O da Erdem’de eksik!  Ama iyi niyetli yinede alternatifsiz olması sıkıntı oluşturacak görünüyor.  Merter her maç rakiplerin belalısı. Atakları kesiyor, kritik topları rakipten  çalıp sakince isabetli pas yapıyor. Daha ne olsun. Hızlı değil  o kadar da olsun! Defansif orta sahası için çok yararlı. Bana Hüseyin Şimşir’i hatırlatıyor. Görünmez  kahramanlardan.

Orta sahamızın  yükünü çeken Batalla, Merter  ve Jorquera  ortalama üç onluk  olmalarına rağmen  çok koşuyor, pres yapıp  rakibe top yaptırmıyor ve  çok  iyi top kullanabiliyorlar.  Alan ve adam markajında  özellikle  ilk  yarıda çok başarılıydık. Rakip nefes dahi alamadı. İzlemek keyif verdi. Hatlar arasında ki pas bağlantısı  önceki maçlara göre daha da gelişmiş.  Final paslarındaki  isabet oranı arttıkça gol sayıları da artacağını müjdeliyor…

Kusurlarımızdan bir tanesi, kanatlardan orta yapamayan bir takım olmamız. Ayrıca Deniz’e, idmanlarda  gol vuruşlarında Batalla ders kurs vermeli. Hovardaca harcanan gol pozisyonları ilerde  başımıza iş açabilir.  Del Valle’de formsuzluk devam ediyor.

Bu maçta kullandığımız korner atış sayısı sanırım rekordu. Ama etkili kullanmakta mahir olamadık.   Kubilay ilk yarıda mükemmel oynadı.  Batalla ile  kurdukları işbirliği   sezon sonu  Enes sonrası Avrupa’dan taliplerin artacağı  ve “ Santrafor  yetiştiren takım”  olarak marka olacağız…

Memleketin bu halinde  galibiyetler  bile bizi sevindiremiyor.

Tebrikler Bursaspor…

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti var olsun Türk Milleti!