Başkanlık sürecinden bu günlere  Mesut Mestan bir çok kesimden olduğu gibi basın dünyasından da bolca eleştiri aldı. Ligler bitti... 

İrfan Buz'un daha önce belirttiğim gibi bugün play-off'da yaptığı yanlış stratejiden bahsetmeyeceğim. Fakat kısaca söylemeden  geçemeyeceğim bir nokta var ki çok önemli. Ligin son haftasında  takımın neredeyse bütün aslarını Bursa’da bıraktık ve neticesinde Hatay’a  yenilerek hem iç saha avantajımızı kaybettik  hem de final öncesi Demirspor’la yarı finalde bile bile karşılaşmış olduk. En baştan beri söylediğim gibi Demirspor’la tek maçlı finalde tarafsız sahada karşılaşmak çok daha avantajlı olacaktı. Neyse dediğim gibi bugün geçmişten değil önümüzdeki fırsatlardan bahsetmek istiyorum.

Sayın Başkan ,  özveriyle girmiş olduğun bu yolda, her şey özveriyle olmuş olsaydı, inan başarılı olurdun. Fakat hala daha iş bitmiş değil, bilindiği üzere bayramdan önce TFF, Süper Lig'de olduğu gibi bütün liglerde düşmeyi kaldırdı. Düşen Ankaragücü, Kayserispor ve Malatyaspor böylelikle lige geri döndü. Sezon başında Süper Lig ve 1.Lig’deki  36 takım arasında sadece Bursaspor ve Eskişehirspor finansal anlamda yanlışlar yapmış olacak ki sadece bu iki takımın puanları resmen gasp edildi. Size ben bu manada 7-8 takım daha kolaylıkla sayabilirim puanı silinmesi gereken ama sadece bu iki takımın puanları çalındı. Bu çalınan 3 puan o kadar önemliydi ki ligin bitimine 4 hafta kala o çalınan puanlar  bizde olsaydı, biz kesin lige direkt  çıkardık.

  Madem pandeminin etkisindeki takımları kurtarıyorsunuz, o halde bizim  pandemi sezonunda çaldığınız 3 puanımızı  geri  verin.

    Sadede gelmemi isterseniz, bence henüz hiçbir şey bitmiş değil. Tamam düşmeyi kaldırdınız, Süper Lig'den de , 1.Lig'de de düşme yok. Pandemi etkisinin yanı sıra puanları silinerek mağdur olan diğer takım  Eskişehirspor da  ligde kalarak bir şekilde mağduriyeti giderilmiş oldu. Kala kala tek mağdur Bursaspor kaldı. Bence bu Bursaspor için de büyük fırsat. Madem pandemi etkisinde kalan takımları siz ligde tutuyorsunuz, puanları silinmiş, haftalar önce düşmesi kesinleşmiş  Eskişehirspor’u ligde tutuyorsunuz, diğer anlamda silinen puanlarını iade etmiş oluyorsunuz. O zaman sorarlar  “Bursaspor’un başı kel mi?"  diye.

Hiçbir şey bitmiş değil...

     Sayın Başkan resmi sitede UEFA  dahil her platformda hakkımızı arayacağımızı söylemişsin. Güzel, belki de bu Bursaspor’a yapacağın en büyük hizmet olabilir. Hukukçu dostlarla da istişarelere hemen başlayarak, hakkımızı başta TFF nezdinde sonra da UEFA’da aramamız lazım. Çünkü liglere verilen ara bu sene malum nedenden çok kısa. Bazı sosyal medya paylaşımlarında ve yayıncı kuruluştaki programda  Mehmet Demirkol ben Bursaspor  ve Akhisar’ın haklarını soruyorum demişti. Bursaspor’un durumu Akhisar veya diğer takım gibi değil. Onlar sadece pandemiden etkilenirken biz bir de puan çalınması yaşadık. Madem pandemiden herkes etkilendi , bu sezon peki pandeminin yanı sıra ikinci bir darbe olarak puanımız gitti.

Kimin eli kimin cebinde belli değil.

Birkaç  1.Lig Kulübü şimdi Demirspor’u da Süper Lig'e alın diye TFF’ye dilekçe veriyorlar. Anlaşılır gibi değil.Neymiş bay olma sıkıntısını böylelikle halledeceklermiş.Pandemide sıkıntı yaşayan kulüpleri ligde tutacağınıza, önce en azından pandemi yılında kesilen, çalınan puanları iade edin efendiler…

     Şimdi bu etkiden dolayı ligden düşmeleri durdurdunuz , peki neden bu sıkıntılı sezonda Bursaspor’un puanını çaldınız, Bursa ile birlikte diğer puan mağduru Eskişehir’i düşmeden kurtardınız, Bursaspor’un günahı ne?   

    Lütfen ama lütfen artık seslerin yükselmesi, yumruğun masaya vurulması lazım. Süper Lig'e dönüşümüz sağlanamazsa  bile çok büyük bir tazminat alma şansımız da olabilir. Onu, bunu bilmem ama bence Bursaspor bu sezon  büyük haksızlığa uğramış tek takım şu an liglerde. Eskişehirspor’un da ligde kalması sağlandıktan sonra. Lige dönüşse dönüş, tazminatsa  tazminat mutlaka kulübün hukukçularının devreye girmesi lazım, yerel yönetimler ve 20 milletvekilimizin de bu kritik süreçte takımın yanında olması çok önemli. Şu an birlik olmazsak, ne zaman olacağız!