Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) 20. Sinerji Toplantısı’nda Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ı ağırladı.
Bursa protokolünün yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, BALKANTÜRKSİAD üyelerine ekonomi hakkında değerlendirmelerde bulunan TBB Başkanı Aydın,  ekonomideki gidişatın olumluya döndüğünü ve gelecekten ümitli olduklarını söyledi.
Türkiye’deki ekonomik gelişmelerin, küresel ekonomiden bağımsız yorumlanamayacağına dikkat çeken Aydın, son yıllarda Türkiye’nin hiç olmadığı kadar iç ve dış şoklarla karşı karşıya kaldığını, fakat açıklanan Yeni Ekonomik Program’ın ardından olumlu gelişmelerin yaşandığını, Türkiye’nin bu şoklara güçlü ve hızlı tepki verdiğini söyledi.
MÜSİAD BAŞKANLARI BURSA’DA BİR ARAYA GELDİ
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, önemli bir etkinliğe imza atarak MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar başta olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanındaki MÜSİAD Şubelerinin geçmiş dönem başkanlarını ağırladı. Tabii ki MÜSİAD Bursa Şubesi’nin geçmiş dönem başkanları da bu buluşmada yerini aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı yapılan Panorama 1326 Fetih Müzesi ve Ulu Cami’yi ziyaret eden başkanların temasları gün boyunca sürdü.
Bu büyük buluşmanın ilkine MÜSİAD Bursa Şubesi olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay da, “29 yıl önce kurucu başkanımız Erol Yarar’ın iradesiyle kurulan MÜSİAD, artık Türkiye’nin, hatta dünyanın birçok yerinde şubeleşmiş, önemli bir sivil toplum kuruluşu olmuştur. MÜSİAD Bursa Şubesi olarak bizler de şehrimize ve ülkemize hizmet amacıyla, çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.
Bursa’nın tanıtımı için de önemli bir rol oynayan bu etkinliği düzenleyen MÜSİAD Bursa Şubesi’ne bir tebrik de bizden olsun… 
BUMİAD’DA BOZDEMİR DÖNEMİ
Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Olağan Genel Kurul’da adı “Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği” olarak değişen BUMİAD’da, başkanlık görevini de Şaban Bozdemir üstlendi.
 
Genel Kurul’da konuşan önceki dönem başkanı M. Orhan Efe, yerel seçimler hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “Seçimlerin sonunda mutlaka Bursa kazanacak. Çünkü kim seçilirse seçilsin BUMİAD Bursa’nın ve ülkemizin geleceği için her zaman olduğu gibi, bu ülkeye, bu şehre hizmet etmek için varını yoğunu ortaya koyacaktır. Şimdiden seçilecek Başkanlarımıza hayırlı olsun diyoruz ve BUMİAD her zaman onların yanında olacaktır” diye konuştu.

Başarılı bir başkanın ardından başkanlık yapacağı için heyecan duyduğunu söyleyen yeni başkan Şaban Bozdemir’de kendisini bu göreve layık gören BUMİAD üyelerine teşekkürlerini sundu.

Şaban Bozdemir’e yeni görevinde başarılar diliyoruz…