2011 yılında kurulan ve şu an 400’ün üzerinde üyesiyle Bursa’nın en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan BALKANTÜRKSİAD, 21’inci Sinerji Toplantısı ve geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi.
Bursa’nın önemli iş insanlarını, siyasilerini ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini bir araya getiren program BALKANTÜRKSİAD’ın önemini bir daha ortaya koydu.
Programda konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan’ın iki önemli başlığı vardı. 
Birincisi STK’lar arasındaki birliktelik. Tunakan; göreve geldiklerinden bu yana diğer STK’lar ile iyi ilişkiler içinde olmak için gayret gösterdiklerini ve ortak akıl çerçevesinde Bursa’ya faydalı olabileceklerini söyledi.
Diğer konu başlığı ise BALKANTÜRKSİAD’ın gelecek dönemdeki faaliyetleriydi. Tunakan, BALKANTÜRK Parkını en kısa zamanda tamamlamayı planladıklarını belirtti. 
Geçmiş dönemde olduğu gibi yurtdışında ekonomik temaslarına devam edeceklerini de söyleyen Tunakan, 30 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında Avusturya ve Çekya’da geleneksel Ekonomi Zirvesine ve 9 – 12 Ekim tarihlerinde de BTSO ile birlikte Zagreb’te gerçekleştirecekleri Hırvatistan İş Programına katılacaklarını sözlerine ekledi. 
Kurulduğu günden bu yana Balkanlar ve Bursa arasında köprü kurma görevini üstlenmiş olan BALKANTÜRKSİAD’ı ve Yönetim Kurulunu gelecek dönem çalışmalarına başarılar diliyoruz.
Doruk’tan anlamlı hareket
Doruk Sağlık Grubu Ramazan ayında içleri ısıtacak bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.
Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Uzm. Dr. Fulden Küçük ile beraberindeki Çocuk Hastalıkları Uzman Doktorları Dr. Faruk Eren ve Dr. Yasemin Akarlar ile Doruk Sağlık Grubu Yıldırım Hastanesi Başhemşiresi Esra Adaletsever, Sırameşeler Çocuk Evleri Sitesinde kalan koruma ve bakım altında bulunan çocukların sağlık taramalarını gerçekleştirerek, rahatsızlık tespit edilen çocukların tedavisine başladı.
Sağlık hizmetlerinin her bireye eşit şekilde ulaşması gerektiğini söyleyen Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Uzm. Dr. Fulden Küçük ise, Türkiye’nin geleceği olan çocukları geleceğe sağlıklı bir şekilde hazırlamanın sağlık çalışanlarının görevi olduğunu belirtti.
Gelecek dönemde de bu tarz projelere imza atmak istediklerini söyleyen Küçük’ü ve Doruk Sağlık Grubu hekimlerini bu anlamlı sosyal sorumluluk projesi için tebrik ediyoruz. 
Bayramda çocukların yüzü gülecek
Bebe-Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD), İHH Bursa Şubesi işbirliğiyle düzenlenen yardım kampanyası çerçevesinde toplanan kıyafetler, Suriye’de kamplarda bulunan kimsesiz, yoksul ve yetimlere ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Bölge sanayicilerinin, esnafın ve BEKSİAD üyelerinin destekleriyle bir TIR dolusu kıyafet topladıklarını belirten BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, “Kampanyaya, bu sosyal konulara hassasiyetle yaklaşan, yaraları bir nebze de olsa sarma gayretinde olan tüm dostlarımıza, sektör temsilcilerimize teşekkür ederim. Ramazan Bayramı vesilesiyle böyle bir kampanyaya imza atmaktan ve oradaki kardeşlerimizin ve evlatlarımızın yüzlerini bir nebze de olsa güldürebilecek isek, ne mutlu bize. Amacımız bayramda çocuklarımızın yüzü gülsün” dedi.
Ramazanın bereketini Suriyeli ihtiyaç sahibi çocuklarla paylaşan BEKSİAD üyelerini ve İHH Bursa Şubesini bu özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.