Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) gerek üye sayısıyla, gerekse de gerçekleştirdiği etkinliklerle, Bursa’nın en güçlü ve aktif dernekleri arasında.
Geçtiğimiz günlerde hem Genel Kurul’un ardından 6 aylık faaliyetlerinin değerlendirildiği basın toplantısı, hem de Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEGD) ile gerçekleştirilen ekonomi değerlendirilmesi toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelen BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan ve Yönetim Kurulu üyeleri önemli mesajlar verdiler.
BALKANTÜRKSİAD’ın öncelikli hedeflerinden birinin üyelerine ekonomik katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Tunakan, bunun için BALNET Çalışma Grupları kurduklarını, düzenli olarak gerçekleştirdikleri İş Geliştirme Toplantılarıyla farklı sektörlerde faaliyet gösteren çok sayıda üyeyi bir araya getirdiklerini ve yurtdışı Ekonomi Zirveleriyle üyelerinin ihracatına katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
Tunakan’ın üzerinde durduğu diğer bir önemli konu ise, ekonomide yaşanan sıkıntıları ve gelişmeleri eleştirmekten ziyade, çözüm odaklı çalıştıklarıydı. 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı 2020 – 2022 Yeni Ekonomi Programındaki hedeflere ulaşmanın Türkiye için iyi olacağına değinen Tunakan’a göre, bu hedefe ulaşmak için ileri teknolojili üretime ve ihracata odaklanılması gerekiyor.

‘ANNE SÜTÜ GELECEKTİR’
1 – 7 Ekim arası anne sütünün önemine dikkat çekmek amacıyla farklı etkinliklerin düzenlendiği Emzirme Haftası’nda Doruk Sağlık Grubu hekimleri, anne ve anne adaylarıyla bir araya geldi.
Anne sütünün önemini anne ve anne adaylarına anlatan hekimler, anne sütünün bebeklerin gereksinim duyduğu tüm besin değerlerini taşıdığını ve bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesi gerektiğini söylediler.
Etkinliğe katılan hekimlere, annelere ve anne adaylarına teşekkürlerini sunan Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Uzm. Dr. Fulden Küçük de, “Anne sütü geleceğimizdir. Tazedir, doğaldır ve ekonomiktir. Bebeklerin ilk aşısı anne sütüdür” dedi.
Doruk Sağlık Grubu, sağlık konularında toplumu yakından ilgilendirilen konulara her zaman hassasiyet gösteriyor ve bilgilendirici etkinlikler düzenliyor. Bu özverili çalışmaları umarız ki gelecek dönemde de devam eder.

PERYÖN MORAL DEPOLADI
Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi üyeleri, Extrempark’ta gerçekleştirilen kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.
Üyelerin aileleriyle birlikte katıldığı toplantı samimi bir ortamda geçti. Yaz döneminin ardından, yoğun geçecek iş hayatı öncesi, PERYÖN Güney Marmara üyeleri aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli, doğayla iç içe bir kahvaltının zevkini çıkardı.
Bu tarz etkinliklerin üyeler arasındaki birlikteliği artırdığına değinen PERYÖN Güney Marmara Şubesi Başkanı Barış Gül, üyelere iş hayatlarına başarılar dileyerek, PERYÖN olarak gelecek dönemde de sektördeki gelişmeleri yakından takip edeceklerini ve sorunlara çözümler bulmak için çalışacaklarını söyledi.