Fettahoğulları olarak bilinen bir Türkmen..."Bu ülke için yeminimiz var" diyen 69 yaşında deneyimli ve ülke sevdalısı bir siyasetçi... MHP lideri Devlet Bahçeli bugün Gökdere Meydanında saat:14.00'te Bursalılarla buluşacak.

Başlangıcından itibaren Ülkücü Hareket'in her kademesinde görevler üstlenerek Büyük Ülkü Davası'na hizmet etti ve bütün engellere rağmen mücadelesinde istikrarlı ve kararlı olarak devam eden ender liderlerden Dr.Devlet Bahçeli.

Bahçeli'nin her duruşu millet ve devletin bekası olmuştur. Yıllardır buna inandım böyle bildim... Kızdığım zamanlar olmadı mı tabi ki oldu. O zaman bile "Vardır bir bildiği Devlet Bey'in" diyenlerden oldum...

Kendisine yöneltilen 'neden evet' eleştirilerine çok açık seçik eğip bükmeden yanıt verdi Bahçeli... İşte açıklamalardan bazıları:

"Buradan söylüyorum, herkese açık açık duyuruyorum; eğer Doğu Perinçek ve hayırcı yoldaşlarıyla Recep Tayyip Erdoğan arasında bir tercih hakkımız olursa, kesinlikle ve istinasız Sayın Erdoğan’ı tercih edeceğimizi herkes bilmeli ve kafasına sokmalıdır."

"Bunlar çılgına dönüp kudursalar da; millet için evetdevlet için evet,Cumhuriyet için evetTürklüğün bekası için evet diyeceğiz."

"Milliyetçi Hareket Partisi, dünkü sözlerini çiğnememiş, inkâr etmemiştir.Kaldı ki, Sayın Cumhurbaşkanı sistemin fiilen değiştiğini 14 Ağustos 2015 tarihinde Rize’de ilan etmiştir.

Diyoruz ki; devlet, millet, cumhuriyet görüşümüz Evet...

Biz şahsa değil, sistemin bakiliğine evet...

Biz bir partiye, ideolojiye, bir kesim ve düşünceye değil Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve kurtuluş yıllarının anısına ve adına evet...

Biz milletimizin kararına güveniyoruz, en doğrusu neyse yapacağını biliyoruz.

Biliniz ki, Cumhuriyetimiz daha sağlam temellere oturacaktır.

Evetle Türkiye kazanacak, millet kazançlı çıkacak, Türklüğün gurur ve şuuru, İslam’ın ahlak ve fazileti yeni bir ruhla Türkiye’nin prangalarını sökecektir.

Millete sırt dönen, milletten ödü patlayan, milleti hasolarmemolar şeklinde gören, adında halk olup halkla hiçbir bağı olmayanlar Türkiye’nin gücü karşısında şok olacaklar, referandum sonrası kaçacak delik arayacaklardır.

Ne Mutlu Türküm Diyene” sözümüz milletimizin tercümanı ve tarihe geçmiş milli beyanı ve beka duruşudur.

Anayasanın ilk dört maddesi üzerinde kim ya da kimlerin hasmane hesabı varsa önce bizi aşmak, bizim bedenlerimizi berhava etmek durumundadır.

Milliyetçi Hareket, bu kutlu değerleri ve kutsal emanetleri, gösterecekleri yüksek fedakârlık, kararlılık, milli şuur ve millet sevgisi ile korumaya yeminlidir."

İşte bu görüşlerini tekrarlayacağını bildiğimiz Sayın Bahçeli, İl Başkanı Tevfik Topçu'nun açıklamalarına göre sürpriz çıkışlar da yapabilir...

Bir de merak ettiğim konu: 'HAYIRCI' MHP'lilerin boşluğunu, EVET'çi AK Partililer doldurabilecek mi... Bugün hep beraber göreceğiz...