Farklı  yenilgiler sonrası ligin en iyi hücuma çıkan, rakip kaleye en çok isabetli şut atan şampiyonluğun en büyük favorisi Beşiktaş karşısında, kalesine en çok isabetli şut atılan takımı Bursaspor arasındaki mücadelede kazanan 'Jimnastik' oldu.

Sahada önceki haftalarda yürüyerek oynayan oyuncularımız biraz koşunca Beşiktaş’a 65 dakika  direndik ama ne gücümüz yetti ne de becerimiz.   

Üç haftadır dinlendirilen hakem Bülent Yıldırım’ın bu maça verilmesi oldukça manidardı. Aynı hakem ligin ilk yarısındaki şaibeli penaltının mimarıydı. Bu maçta da yediğimiz ilk golde  bize yapılan faulü es geçti ve devamında golü yedik. Yine yapacağını yaptı maalesef.

Önce Stancu sonra Kubilay’ın pozisyonları  maçın kırılma anıydı. 'Jimnastik' oyunu geriden paslarla olgunlaştıran bir ekip.

Rakibi üzerine çekip enine ve derinlemesine  alanı genişleterek rakibin savunma direncini kırıyorlar. Orta alandan gelen sürpriz teknik kapasitesi yüksek hızlı oyuncularla da çok adamla hücuma çıkabiliyorlar. Talisca’nın olmaması Bursaspor’un işine yarasa da  hareketli hücum oyuncularını durdurmada zorlandık.

Bursaspor bu planı ilk yarı  Sinan Emre ve Kubilay ile önde  çok iyi basarak oyun düzenlerini bozdu. Ancak kadro kalitesi  çok üstün olan rakip kolay pozisyonlardan golleri buldu ve yenildik.

Adnan Hocanınmaç sonunda “oyuncularımı mücadelesinden dolayı  tebrik ediyorum”  ifadesini  sürçü lisan olarak kabul ediyorum.

Adnan Hoca’da demek ki bu mücadeleyi beklemiyordu!.Adnan hocanın işi zor. Bu maç ile az da olsa kümede kalma ışığı görüldü. Bursaspor’u bu hale getirdiler. Yazıklar olsun…

Bu maçın en önemli kazanımı Bursaspor’un haftalar sonra ilk kez beş golden az yedik ve rakip ile başa baş mücadele ettik. Bu gelişme !Kafamda  oluşan en önemli soru; neden bu kadar iyi mücadele ediyordunuz da  son beş haftada  yoktunuz? Bu maçı izledikten sonra  bu takımın alayını kovmak lazım geldiği kanaatine vardım. Bu oyuncu grubu Bursaspor’a yakışmıyor…  Sinan’ı ayrı tutuyorum. 

Şenol Hoca  'Atiba’yı çıkarıp Cenk’i oyuna alması kumardı, oynadı ve kazandı. Eğer Bursaspor’un orta sahası biraz daha agresif, becerikli ve iyi top kullanabilse,(ki bu kaliteli ayaklarla olur o da Bursaspor’da yoktu)  bu kumarı Şenol Hoca kaybedebilirdi…

Quaresma hakemleri hiç sallamıyor, mübarek dokunulmaz!?

Çift sarıdan atılması gerekirken O, saha içinde hakemlerle alay etti. Maç sonunda Şenol Hoca da onu övdü. İşte benim memleketimin futbolu!

Maçtaki tüm Bursasporluların midesini bulandıran o loca,  bu yönetimi kongreye götürür.

Altından kim çıkarsa çıksın bu rezilliğe izin verenler bunun altından kalkamazlar… 

Sanırım Bursa’nın, isimli zatlarının biri bu locanın sahibidir. Onun yerine olmak istemezdim!!!.

Futbolcular için bir telafi şansları var. Kalan üç maçta da bu şekilde tempolu ve istekli oynayıp kümede kalacaklar,  eğer oynamazlarsa işte o zaman Bursa’da yer yerinden oynar.

En az üç puan almak zorundayız bu işin olmazı yok beyler aklınızı başınıza alın…