Tiyatro aşkı ile geçen bir ömür, kendini sahneye adamış, yarım asrı geçmiş zamanda sanatını büyük ustalıkla yapan Hafize Beysim Gün, AVP Tiyatrosu’nun emektarı sanatçımız… Hayatımda böyle asil, dik duruşlu, güçlü kadın görmedim… 
Hafize Beysim Gün, Balkan kökenli bir sanatçı… Kökeni Bulgaristan’ın Varna iline bağlı Handervişi köyüne dayanıyor.
Mesleğini hakkıyla yapan Hafize Gün, birçok alanda kendini yetiştirmiş bir sanat insanı, 1966 yılında Razgrat Türk Devlet Tiyatrosu’nda göreve başlamış.
Sanatı seven, sanatla iç içe yaşamış, ömrünün her döneminde birçok dalda çalışmalar yapan Gün, Bursa halkı tarafından çok seviliyor.
Takvim yaprakları 1970 yılını gösterdiğinde (Kırkbeş Plak) Longplay çıkaran sanatçı, sadece tiyatro ile değil ses sanatçılığı ile de gündeme oturmuştur.
Yıllarca korist olarak görev yapan Gün, 1977 yılında Türkiye’ye göç ederek, aynı yıl Devlet Tiyatroları’nın açmış olduğu sınavla Bursa Devlet Tiyatrosu’na atanarak tiyatro hayatını burada devam ettirmeye başlamış.
Özü sözü bir olan Hafize Hanım’ı bir dergi için yapmış olduğum röportaj ve tiyatro merakı ile tanıdım. Sıcak kanlı, sevecen, tam bir Osmanlı kadını, kendisini tanımaktan dolayı çok mutluyum.
Ömrünü sanata adamış yıllarını tiyatroya, müziğe, sanatın birçok koluna vererek bu günlere gelen sanatçı, aynı zamanda birçok kitap yazarak eserlerine yenisini katmaktadır.
Beni şair yönü, duygusal tarafı etkiledi.
Dolu dolu bir yaşam, birçok derneklerde görev almış, sanatını yaşamına katmış, mesleğini büyük bir aşkla icra eden emektar oyuncunun birçok kitapları yayınlanmıştır.
45 yıllık sanat yaşamına birçok eser sığdıran sanatçı, 60’ın üzerinde yerli ve yabancı oyunlarda yer almıştır.
Hafize Hanım’ın rol aldığı oyunlar saymakla bitmez. Sanatçı “Tiyatro aşkı öyle bir sevda ki, sevdanın en delisi” derken, dünyaya yeniden gelse yine oyuncu olacağını vurgulamaktadır.
Hafize Hanım’la güzel anılarımız var, birlikte güzel sohbetlerimiz oldu, onu tanımaktan dolayı çok mutluyum.
Bana her zaman nehir gözlüm diyerek hitap eder. 
Tiyatroda birçok defa oyunculuğunu izledim.
Hafize Beysim Gün, artık aileden biri; hayatını, öğütlerini, yaşam tecrübelerini kendime örnek alacağım.
Sanatla dolu yaşamının kendisini ayakta tutuğunu söyleyen sanatçı, gelecek nesillere de örnek…
Sanatsız yaşayamam diyen Hafize Hanım’ın tek yaşam kaynağı güzel torunu ve çiçekleri… Şimdilerde Mudanya’daki evinde dinlenerek tiyatro perdelerinin açılacağı günü beklemektedir.
Sevgili Hafize Hanım, oyunlarını merakla bekliyorum. Bursa halkı sizi seyretmeye ve alkışlamaya devam edecek…