Bütün mesele bu mudur?

Aynen budur.

Son yıllarda her sene kış mevsimi yaklaşırken özellikle grip aşıları ile ilgili yoğun tartışmalar yaşanmakta.

Bazı otoriteler ısrarla bu aşıların faydalarından bahsederken, bunlardan azımsanmayacak bir bölümü de aşıların gereksiz hatta bazıları zararlı olduğunu savunmakta. 

Biz de bir tıp adamı olarak kendi adımıza grip aşılarının tamamen gereksiz ve fuzuli olduklarını en son geçen yıl olmak üzere değişik tarihlerde bu konuda yazılar  yazmıştık.

Son günlerde tekrar alevlenen tartışmalar nedeniyle görüşümüzü bir defa daha paylaşalım dedik.

Bazı aşılar var ki, yapmakla yapmamak arasında anlamlı fark olmamakla beraber yapıldığında faydasından zararları olduğu gün geçtikçe daha net ortaya çıkmaya başlamıştır.Çünkü yapılan araştırmalara göre bu aşıların kısa vadeli yan etkileri (kısarıklık ,hafif ateş gibi) masumane gbi görünse de özellikle gebelerde asıl ciddi yan etkileri yıllar sonra ortaya çıkabilmektedir.

Aslında aşı yapılmasına sebep olan hastalıkların ortaya çıkmasında birçok etken ve denklem vardır. Burada kar zarar denklemini iyi değerlendirmek lazım.

Ancak bu enfeksyona yakalanma veya enfeksyonun şiddetini belirleyen daha değişik faktörler vardır. 

Tek başına virüsün morbiditesinden( hastalık yapma potansiyeli) ziyade burada kişinin genel sağlık durumu önemli. Yani başta immün sisteminin durumundan, değişik çevresel faktörle ve  hastalığa zemin hazırlayacak başka hastalıklarının olup olmamasına kadar.

Bir kesim akademisiyen gribal enfeksyonların bazen ölümcül olabileceğini öne sürerek aşıları savunmakta.Bazı grip vakaları çok şiddedli ve ölümcül olabildiği doğrudur. 

Ama bunu kimse inkar etmiyor ki zaten.

Tabi ki bazı gripalenfeksyonlar ölümle sonuçlanabiliyor.

Bizim anlatmak istediğimiz burada aşıların belirleyici rol oynamamasıdır.

Aşıyı yaptırsanız da yaptırmasanız dagripalenfeksyona yakalanırsınız.

Ölecekseniz yine ölürsünüz. Aşıların buradaki etkileri belirleyici değildir.

İstatik çıkarıldığında görülecektir ki hastalığa yakalanma oranlarında aşıları yaptıranlar ile yaptırmayanlar arasındaveya ölümle sonuçlanan vakaların arasında anlamlı bir fark yoktur.

Aşı yaptıranlarda hastalık daha hafif geçer diye bir rivayet vardır ancak bu konuda asla kesin bir sonuç elde edilmiş değildir. 

Burada aşı firmalarının ısmarlama yaptırdığı araştırmaları saymazsak. 

Bu firmlar belli tıp adamlarına tamamen “duygusal” sebeplerle  bu tür araştırmalar yaptırmakta.

Bunların raporlarına bakılırsa adeta aşı yaptırmayanlar mutlak ölüm bekliyor intibasına kapılırsınız.

Bizim burada bundan öte dikkat çekmek istediğimiz asıl konu bu aşıların zararları üzerinedir. 

İşte asıl mesele burada. 

Aşıların kendi yan etkilerinin dışında ülkemize gönderilen aşılar özellikle zarar verici maddelerin içerdiğinin altını çizmek isteriz.

Yıllar önce domuz gribi aşıları örneğinde olduğu gibi. Bu konuda dönemin  Başbakanı bile açıklama yapmıştı bu aşıların zararlarına dikkat çekerek.

Aslında sadece grip aşıları değil , hatta sadece aşılar da değil,değişik ilaçlar da aynen GDO’lu gıdalar gibi farklı niyetlerle piyasya sürülmektedir.

Dünyada ilaç , gıda , tohum gibi stratejik sektörler kimin elinde olduğunu anlatmaya gerek var mı?