'Keles tarihinde bir ilk' başlıklı yazımızı şu cümlelerle bitirmiştik; “Bundan böyle Keles ilçemizin gelişimine, kalkınmasına ve yönetilmesine kadın elinin değecek olması şahsen beni çok mutlu etti. İnşallah gelecek hem genç bayan kaymakamımızı hem de Keles'i mutlu eder.”

Temennilerimizin genç bayan kaymakamımızın göreve başlamasıyla birlikte yaptığı örnek çalışmalar ile gerçeğe dönüşmüş olması hem bizleri hem de Kelesli bayanları oldukça mutlu ediyor.
Hele hele geçtiğimiz günlerde hayata geçirilen bir proje var ki, her türlü takdiri fazlasıyla hak ediyor. Bu örnek alınması gereken eğitim projesi bence ülkemizdeki tüm anaokullarında uygulanmalı.
Anaokulu öğrencilerine yönelik 'Anneler ve Çocuklar İngilizce Öğreniyor' adlı proje kapsamında, İngilizce öğretmeni olarak Filipinler Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Alona David UYUTAN'ın görev alması bu projeyi daha da anlamlı hale getiriyor.
İlçede Filipinler ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Alona David UYUTAN adlı birisinin yaşadığını öğrenince vakit kaybetmeden onu ve ailesini makamında ağırlayan Keles Kaymakamı Kübra TEYMUR, anaokullarında okuyan öğrencilerin İngilizce öğrenmesi ile ilgili bu proje için Alona hanımı ikna edip projeye start veriyor.
Daha sonra Alona hanım Bursa'da açılan kursa katılarak 'TESOL' sertifikası alıp, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ‘Anneler ve Çocuklar İngilizce Öğreniyor’ projesinde öğretmenlik yapmaya başladı.
Kendisinin Kelesli vatandaşlarımıza hizmet edip onların gönüllerine girmek üzere bu makamda bulunduğunu…
Bir gün herkesin makamını bırakıp gideceğini…
Görev sırasında yapılan hizmetlerle geriye ne bırakıldığının önemli olduğunu söyleyen…
Özellikle anaokuluna başlayan çocukların İngilizce’yi anlayan ve konuşan bir birey olarak ilkokula başlamasının çocuklarımızın yarınları açısından önemli olduğunu…
Hayalinin; bu projenin tüm ülke genelinde uygulanarak bir yabancı dil eğitim seferberliğine başlanması olduğunu söyleyen genç çalışkan bayan kaymakamız projenin her aşamasını çok yakından takip edeceğini, projenin Keles halkı ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyor.
Bizden söylemesi…

Günün Sözü:
“Yanlış yoldan gitmenin birden çok yolu vardır. Ama doğruyu yapmanın tek bir yolu bulunur. Yanlış yapmak bu yüzden kolay, doğruyu bulmak ise bu yüzden zordur. (Aristoteles)”