İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) geçtiğimiz Pazar günü 5. Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Mevcut Başkan Mustafa Andıç ve İMSİAD Vizyon Çalışma Grubu’nun başkan adayı Mehmet Çelebi’nin yarıştığı seçimde, İMSİAD üyeleri bir dönem daha Mustafa Andıç’la yola devam kararı aldı.

Genel Kurul’da ayrıca, Yönetim Kurulu’nun görev süresinin 3 yıla çıkarılması ve derneğin ismindeki ‘İşadamları’ ibaresinin ‘İş İnsanları’ olarak değiştirilmesi de karara bağlandı.

Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan Mustafa Andıç da, birlik ve beraberlik içerisinde İMSİAD’ı daha iyi noktalara taşımak istediklerini söyledi. 

Bursa inşaat sektörünün çatı kuruluşu olarak, önemli işlere imza atan ve sektörün sıkıntılarını, taleplerini her platformda dile getiren İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç’a yeni görev döneminde başarılar diliyorum.

*** *** ***

‘İSLAM GÖNÜL DÜNYASI ZENGİN TÜCCARLAR ELİYLE YAYILDI’
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’nin düzenlediği Müstakil Düşünceler Konferansı’nın son konuğu olan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, İslam’ın yayılmasında Müslüman tüccarların önemini anlattı.

Geçmişten verdiği örneklerle, günümüze ışık tutan Prof. Dr. Bilal Kemikli, İslam’ın yayılırken, Müslüman tüccarların gittikleri yerlere sadece mal taşımadıklarını, gittikleri yerlere kültür, fikir ve inanç da götürdüklerini ve o dönemki tüccarların güzel ahlakının, Müslümanlığın yayılmasında önemli bir role sahip olduğunu söyledi.

Gönül dünyası zengin, güzel ahlaklı, nitelikli ve samimi iş adamlarımızın İslam’a da değer katacağını vurgulayan Prof. Dr. Kemikli, Ahilik sisteminde Müslüman iş adamının elinin, kapısının ve sofrasının açık olması ve yine Ahilik’e göre Müslüman iş adamının gözü, beli ve dilinin kapalı olması gerektiğini hatırlattı.

*** *** ***

MEDICABIL 10 YAŞINDA
Kurulduğu günden bu yana, uluslararası alanda aldığı kalite belgelerinin yanı sıra Bebek Dostu Hastane ve Yalın Hastane, Sağlık Okulu projeleriyle de Bursa’daki örnek sağlık kurumları arasında olan Özel Medicabil Hastanesi onuncu yaşını kutluyor.

Hastanenin geçtiğimiz 10 yılını değerlendirmek ve gelecek hedeflerini paylaşmak üzere basın mensuplarıyla bir araya gelen Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Oya Kutlay, Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Aysun Yılmazlar ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Halil Özgüç, hem Özel Medicabil Hastanesi hem de Türkiye sağlık sistemi üzerine değerli açıklamalarda bulundular.
Yalın Hastane anlayışıyla, sürdürülebilir olarak israfı önleyen, en iyi ve kaliteli hizmeti, herkesin ulaşabileceği bir şekilde sunmayı hedeflediklerini söyleyen Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen’in bir diğer üzerinde durduğu konu da hastanede yatma süreleriydi. Yatış sürelerinin gereğinden uzun olduğunu ve bu durumun gerek hastaneler gerekse de ülke ekonomisi için büyük bir israf kalemi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bilgen, yatış sürelerini kısaltarak hastanelerin yatak kapasitelerinden daha fazla verim alınabileceğine dikkat çekti. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Oya Kutlay ve Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Aysun Yılmazlar’ın açıklamaları da, Prof. Dr. Bilgen’i destekler nitelikteydi. 

Sağlık sektörüne farklı bir anlayışı getiren ve sürekli eğitimlerle bilgileri güncel tutmanın gerekliliğine inan Özel Medicabil Hastanesi’nin 10’uncu yılını en içten dileklerimle kutluyor, 150 yıl hedeflerinde başarılar diliyorum.