“Üzülme” der Mevlana ve devam eder; “Bir yandan korku bir yandan ümidin varsa, iki kanatlı olursun. Tek kanatla uçulmaz zaten. Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, kilimin tozunu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin? Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olamaz. Yüzük olmak dileyen taş, ezilmeyi yontulmayı göze almalıdır.”

Yanlış hatırlamıyorsam 2017 yılının sonlarıydı. Ulusal bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın usta futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen ile yaptığı söyleşiyi izlemiştim.

İzlerken de hem düşünmüş hem de gelecek için ümitlenmiştim. Amatör spor ve bu konu ile ilgili görüşlerine sonuna kadar da katılmıştım.

Bu söyleşiyi izlerken geçmiş gözümde canlandı. Dile kolay Keles'te geçmiş yıllarda birçok amatör spor kulübü varken şimdi bir tane spor kulübü ne yazık ki günü kurtarmanın peşinde, yarınlardan umutsuz bir şekilde ayakta durmaya çalışıyor.

Bu spor kulübü Keles'te gösterdiği üstün başarılarla spor(futbol)da ilkleri yaşattı. Ben de acizane uzun yıllar bu amatör spor kulübünün başkanlığını büyük bir onur ve gurur ile yürütmeye çalıştım.

Ama gelin görün ki, ilçenin tek başarılı bu amatör spor kulübüne olan destek, ilgi ve alakanın her geçen gün eridiğini görmek bir yönetici ve futbolsever olarak beni çok üzüyor.

Eğitimle ilgili sorunlardan dolayı tüm Dağ ilçelerinde gençlerimiz ne yazık ki doğdukları yerleri terk etmek zorunda kalıyor.

Hal böyle olunca gençlerinden yoksun Dağ yöresi gibi ilçelerimizde amatör spor dallarına olan ilgi de yok denecek kadar azalmakta.

Zaten başarının olmadığı hiçbir spor dalında ilgi ve alaka ve destekten söz etmek hayalperestlik olur. Ama siz ilçenizi temsil eden amatör spor kulüplerinize gereken desteği vermez, ilgiyi artırmak için çalışmaz iseniz gün gelir bunun hesabını çok ağır ödersiniz. (Bu sözüm ilçelerin ileri gelen dinamiklerine!..)

Bursa Süper Amatör Küme’de mücadele eden Orhaneli Belediyespor ve Keles Gençlikspor gruplarında büyük bir başarıya imza atarak ilk 3 takım arasına girerek BAL Ligi’ne yükselme mücadelesinde play-off oynuyorlar.

Koskoca Bursa ve ilçelerinde o kadar amatör spor kulübü içerisinde Dağ yöresinin iki güzide kulübünün Bursa Süper Amatör Ligi’nde en iyi ilk 6 takım içinde yer alması hem çok büyük bir başarı hem de yöremiz için spor kamuoyunda çok büyük bir reklamdır.

Bundan sonra da, Dağ yöresinde yetişmiş değerli büyüklerin ve siyasi önde gelenlerin bir araya gelip amatör spora, sporcuya gereken önemi, değeri ve desteği fazlasıyla vermeli.

Yoksa her geçen gün kan kaybeden ve yok olma durumuna gelen amatör spordan yoksun bir ilçe durumuna düşer, bunun hesabını önce ilçenize sonra da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a veremez ve bunun altında ezilir gidersiniz, benden söylemesi…

Günün Sözü:

"Başarı için ömrünün bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler.”