Bursaspor, son 15 haftada 1 galibiyet 8 beraberlik ve 6 yenilgi aldı. Çünkü Bursa olarak farklı bir şehir olmalıyız ama bir türlü olamıyoruz. Sıradanlaşmış yönetim anlayışları, kamu yöneticilerinin duyarsızlıkları, sanayideki para babalarının temsilcilerinin kendilerini sorumlu hissetmemeleri bizi buralara getirdi. Sonuç olarak sahnede sahipsiz bir Bursaspor... Şehirde yaşayanlar bu durumdan rahatsızlık duymuyor!.. O nedenle çok fazla kafaya takmıyorum.  

Acıyı hissedecek Bursalılar lazım. Yüreği acıyan, tansiyonu çıkıp kalbi yüksek basınçla kan pompalayan. Var mı? Yok.  Ayrıca, 3 milyonluk şehrin tek takımıyız ve küme düşmemek için çırpınıyorsun ama stat dolmuyor? Her taraftan Birer birer eriyoruz.

Sahada hafta arası kupa maçı oynamış Akhisarspor karşısında pozisyon üretemeyen bir Bursaspor. Sahadaki oyuncularımızın akıl almaz stresi, verdikleri her pasta kendini gösterdi. İnisiyatif kullanamayacak kadar korkak bir takım vardı yeşil zeminde. 90 dakikada yaptığı mücadeleye bakınca kalan son dört hafta Bursaspor için oldukça karanlık görünüyor.

Hakem Serkan Çınar hiç affetmedi. Bu sene hakemler ile aramız iyi değil. Sahadakiler ve VAR koltuğundakiler; hiç fark etmiyor! Hepsinde Bursaspor’a gelince adalet tek taraflı işliyor.

90 dakika sekiz kişiyle savunma yapan Akhisarspor kontra ataktan üç net pozisyon yakaladı. Kendilerine bir puan zaten yetmeyecek ama olan bize oldu. İlk yarı deplasmanda 4 gol attığımız Akhisarspor’u yenemedik. İlçe takımlarını yenemiyoruz!..

Kaleci Okan sahanın en iyisi olarak bu kez takımın bir puan almasını sağladı. Bursaspor’da Mesut Bakkal da geldiğinden bu yana kendinden beklenen çıkışı yapamadı. Daha galibiyeti yok! Oyuna dokunmaları yeterli değil. Yanlış tercihler ve takım dizilişi; bu maçı kazanamama nedenimizdi. Hamle oyuncularımız ve orta saha kurgusu bizi gole yaklaştıramadı.

Lima neden oyundan çıkar? Eğer çıkarsa oraya çift forvete dönmek varken Lima’dan daha az topla buluşan Furkan’ı oyuna almak hangi taktik ile açıklanır! Bunlar gol atmak için değil atmamak için önemli hamlelerdi!..  Topla oyuna çıkamayan Ertuğrul, top kesen ama topu istediği yere gönderemeyen Aytaç, kafası oyunda olmayan Barış, ilk kez oynayan acemi topçu gibi oynayan Lato, verimsiz Saivet, iyi niyetinden şüphe etmediğim Yusuf ve bal yapmayan ünlü (!) santraforumuz Sakho’dan kurulu takım; seyirci baskısında ve bu psikoloji ile bu kadar!

Kasımpaşa maçındaki disiplinli oyun gitmiş, eli kolu bağlı, risk almaktan korkan bir takım oyuncu grubumuz gelmiş. Bu korku neden? Sen profesyonelsin! Üniversite  öğrencisine okuma yazma  öğretmek gibi bir şey bu. Bu maçta alınacak  üç puan  oyuncularımızı biraz olsa da özgüven verecekti.  Şimdi üç deplasman bir içerde toplam dört maçımız kaldı. 30 haftada 5 galibiyet alan takımımız  kalan 4 haftada en az üç galibiyet çıkarmalı. Çıkarır mı? Bursaspor bence çıkaracak. Ben hala çok ümitliyim.

Bursa’nın farkı olmalı! Sorun çözebilen dinamikleri olmalı. Büyük şehir olduğumuzu her alanda  hissettirmeliyiz ama  gördüğümüz  tam tersi. Sene başından bu yana yapılan yanlış kadro mühendisliği, altyapı oyuncularının oynatılması ile oyalanan taraftar topluluğu. Ekonomik bakımından iflas ettirilmiş bir bütçe... Koltuğunu bırakmayıp alacaklarına karşı kulüp taşınmazlarına el koyan bir başkan.

Yüce Allah’ım sen Bursaspor’umuzu koru!