Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan tarafından başlatılan ve ilçedeki tüm ilk ve orta dereceli öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Başkanımla Okuyorum’ projesi muhteşem bir finalle taçlandı. Beş aydır sürdürülen bu anlamlı etkinliğin son gününde Karacabey M.Fehmi Gerçeker Stadı 10 bin öğrenci, öğretmen, veli ve ilçe protokolünü bir araya getirdi.

Şenlik adeta 23 Nisan coşkusunda geçti.

Bugünün cıvıl cıvıl minik öğrencileri yarının büyükleri ve idarecileri çimenlerin üzerinde hayatları boyunca unutamayacakları anlar yaşadı.

Başkan Ali Özkan tarafından başlatılan ve her hafta bir okulda öğrencilerle gerçekleştirilen 'Başkanımla Okuyorum' etkinlikleri Türkiye'ye örnek bir çalışma oldu.

Stadyumda öğrencilere seslenen Belediye Başkanı Ali Özkan, “Her biriniz ülkenin umudu, geleceği ve yarınlarısınız" hatırlatması yaptı. Sonrasında, "Tarihimizin nice gururla dolu sayfalarının yeni nesillerce de öğrenilmesi, devletimizin sigortası olan sizler sayesinde mümkün olacak. Eğitimden ekonomiye, kültür sanattan spora kadar, her konuda sizlere sonsuz güveniyoruz. Ülkemizin her alanda iyi yetişmiş, ufku geniş, nitelikli bireylere ihtiyacı var. Bunun için de eğitim faaliyetleri çok büyük önem taşıyor. Kitap okumak, insanın kişilik ve zihin gelişimine etki eder ve başarıyı da beraberinde getirir. Ne kadar çok okursanız; düşünce yapınız ve hayal dünyanız da buna bağlı olarak gelişir" dedi.

Çok kitap okuyanın, okuduklarını daha hızlı anlayacağını ve diğer öğrencilere göre de bir adım öne geçeceğini söyleyen Özkan, özellikle sanal âlemin kafesinde ne yapacağını bilemeyen nesilden korunmak gerektiğini, bunun yolunun da okumaktan geçtiğini dile getirdi.

Evet, gerçekten de okumak ve okutmak lazım. Okumayan insan kördür, cahildir. Dolayısıyla bu cahillik topluma da yansır.

Çünkü okumayan insan geçmişinden habersiz, geleceğinden umutsuz, mutsuz ve plansızdır.

Hem okuyacağız hem de okuduklarımızın üzerinde düşünüp ders çıkaracağız.

Dinimizin ilk emri ‘oku’dur.

Okumak sadece okuldaki derslerden ibaret değildir. Elbette o bilgiler de çok kıymetlidir.

Ancak okumayı her yaşta ve her ortamda alışkanlık haline getirmemiz lazım.

Okuma alışkanlığı başarıyı peşinden getirir. Okuma alışkanlığı kötülüklerden uzaklaştırır.

Karacabey'deki bu etkinliği öylesine önemsedik ki ‘agazete’ ekibinden 5 kişiyle bu tarihi ana tanıklık ettik.

Her geçen gün kitap okumanın giderek azaldığı bir dönemde yeni nesle kitap okuma sevgisini aşılamak önemlidir. Bu bağlamda Ali Başkan'ı kutlamak gerek... Emeği geçen öğretmen, okul yöneticilerini de unutmamalı...

Bu farkındalık yerel yönetimler bazında katılacağı ilk yarışmada Bursa'ya bir ödül getirecektir. Ali Başkan önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde bu çalışmanın sürmesini sağlamalıdır.

Bu yüzden bu tip etkinlikler önemlidir ve desteklenmelidir.

Televizyona ve internete ayrılan vakit maalesef kitap okumaya ayrılmıyor.

Birçok Avrupa ülkesine göre daha çok kitap okuyormuşuz.

Ancak bunun daha çok artması ve özendirilmesi gerekiyor.

Kitaplar meyveye benzer. Tadı, rengi, vitamini farklıdır. Hepsinden tatmak lazım…

Hoşunuza gidenleri anlamak da tatmaktan yani okumaktan geçer.

Bilgiden değil bilgisizlikten korkun. Okuyandan değil okumayandan korkun.

Allah (c.c.) hiç kimseyi 'kitapsız' bırakmasın…