Görünen o ki eğer büyük bir sürpriz olmadığı taktirde Bursaspor beklendiği üzere bu sezonu hedef anlamında bitirmiş durumda.

Hedef anlamında diyorum mutlaka kalan maçlarda fazla şans bulamayan Hasan Basri gibi, Abdullah Tazgel gibi daha bir çok futbolcunun  denenmesi takıma  alıştırılması gerekmekte.

Aslında bu gençler bizi, arka arkaya almış oldukları 5 galibiyetle ümitlendirmişlerdi. Sonradan da alınan 5 maçta 3 mağlubiyet ise hedeften kopma anlamında gerçeklerle yüzleşmemizi sağladı.

Değerli Bursasporlular, öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki birkaç tecrübeli ayak dışında 19-20 kişilik kadronun neredeyse 16'sı altyapıdan olan bu takım 1. ligde tek.

Herkesin gıptayla izlediği Altınordu'da bile birçok futbolcu dışarıdan gelme, Ege'den toplama ama bizim futbolcularımızın neredeyse tamamı Bursa çocuğu.

Lig sıralamasında aşağıdan yukarıya da baksanız, yukarıdan aşağıya doğru da baksanız tamamen yabancısız bir şekilde yoluna devam eden Bursaspor bulunmaktayken, son sıradaki Eskişehir'in bile 4-5 futbolcusu yabancı, yine bir çok tecrübeli ayak da kadrolarında bulunmasına rağmen toplayabildikleri puan 7.

Aynı şekilde bu haftaki konuğumuz Ankaraspor'da öyle 6-7 yabancı oyuncusu ve tecrübeli isimlere rağmen aldıkları puan ortada. O kadar fazla takım bu şartlarda mücadele ederken, alnının ak sütü gibi şimdiye tek toplamış olduğu 34 puanla ligin orta sırasında rahat bir mücadele ortaya koyan Bursasporlu genç futbolcuları alınlarından öpmek lazım.

Buna ilaveten belki de daha iyi bir yönetimsel anlayış olması halinde, verilen sözler yerinde ve zamanında tutulmuş olsaydı bu 34 puanın üzerine 8-9 puan daha toplayabilmemiz kesinlikle afaki değildi.

Çünkü bu gençler 5'te 5 yaparken gösterdiler ki moral motivasyonları yerinde olduğunda bu ligin en fazla para harcanarak kurulmuş olan takımını Adana deplasmanında 2-1 yendiler.

Gün geldiğinde de gördük ki yine bu ligin mütevazı bütçeli takımlarından olan Menemen’e içerde 1-0 kaybetti.

Umuyoruz her şey istediğimiz gibi gider, tekrardan tebrikler gençler!

VEBALİ ÇOK BÜYÜK..!!

Zaten üzüntümüz de buna bu potansiyelin ortaya çıkarılamamış olmasına. Zor maçlardan çıkartılan 3 puanları kolay maçlarda heba etmemize ve burada bence yönetimin ve sayın başkanın bu konuda vebali çok çok büyük.