Son bir haftadır, iç sahada Altınordu'ya yenilmemizden çok Ali Akman vakası konuşulur oldu, gündemden düşmedi.

İddia odur ki; Ali Akman, milli takım kampında iken amcası Ayhan Akman ile bir olup menajerin ofisinde imzaları atmışlar.

Ligin başlaması ile birlikte ve hatta eski başkanın söylediğine göre geçen seneden itibaren sözleşme tadilatı iyileştirmelerini reddeden yanaşmayan bu güruh gerçekten Bursaspor'a yakışmamaktadır ve kesinlikle affedilmemelidir.

Bunun yanı sıra söylentilere göre E. Frankfurt'ta imza atmış olmasına rağmen en kısa zamanda İstanbul'un büyütülmüşlerinden birine geçiş yapma olasılığı yüksek.

Bundesliga'nın dev stoperlerine karşı Ali Akman'ın o boy ve cüssesiyle bir varlık göstereceği şüpheli.

Kuruluşundan beri Bursaspor ne böyle bir şey yaşadı, ne de böyle bir şey gördü.

Elbette iğneyi başkasına, çuvaldızı kendimize düsturuyla hareket etmemiz lazım.

Zamanında Bursaspor tribünleri ile anlaşamayan Serdar Aziz'den tutun da Ozan Tufan'ına, Volkan Şen’ine kadar birçok futbolcuya da bu manada bir şeyler söylememiz lazım.

Evet, onlar da bazı durumlarda canımızı yaktı, keyfimizi kaçırdı ama bu saydığım 3 futbolcuda takımlarına milyon Euro'lar kazandırarak gittiler.

Hatta Volkan Şen, yanlış hatırlamıyorsam, iki kere transfer olarak, bayağı büyük paraların kulübün kasasına girmesini sağladı.

Fakat yine de bu futbolcularla taraftarın arası bazı başta gelişen sebeplerden dolayı gergin kaldı.

Zurnanın zırt dediği nokta bence Ali Akman vakasıdır!

Aylarca yeni tekliflere, sözleşme tadilatlarına yanaşmayan, burnunun dikine giden bu olaydır.

Diğer futbolcularla da arada sıkıntılar yaşandı fakat sonuç itibarıyla takım değiştirmek istemeleri nedeniyle çok kızmamıza rağmen onlar kulübü sırtından vurmayıp, büyük paralar kazanılmasını sağladılar.

Bu saatten sonra Bursaspor taraftarının da mutlaka futbolcular arasında dengeyi sağlaması; vefalı ile vefasızı, kulübüne sahip çıkan ile sahip çıkmayanı ayırt etmesi lazımdır. Bu bakımından dengeli davranılması çok önemli! Bir daha bu tür vakaları yaşamamak için çok dikkat etmemiz lazım. Biraz vefa…