Ülke olarak yeni tip koronavirüsle tanışmamız ve mücadele etmemizin 291. günü; yani 9 ay 16 gün...

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nda bambaşka bir heyecan vardı.

İl Başkanı Ayhan Salman, koltuğunu Davut Gürkan’a teslim edecekti.

Malumunuz geçtiğimiz hafta Davut Gürkan rakipleri olan Gökay Bilir, Ali Yılmaz, Nazım Maral, Hasan Çepni ve Mustafa Yavuz’la birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkmıştı.

Salı günü ise Ayhan Salman’la birlikte Ankara’ya giden isim Davut Gürkan olmuştu.

İşte gün geldi çattı.

Koltukta devir teslim zamanı geldi.

Davut Gürkan, il yönetimine yabancı değil hatırlarsınız.

Cemalettin Torun başkanlığındaki yönetimde yer almıştı…

Ardından gelen Kızılay Bursa Şube Başkanlığı

..Ve deyim uygunsa,

Yuvaya dönüş…

Tören AK Parti İl Başkanlığı’nda planlanmıştı…

Ancak, katılımın fazla olacağı gerekçesi ve koronavirüs gerçeği de göz önüne alındı.

Davut Gürkan’ın önerisiyle tören Merinos AKKM’ye alındı.

Geçmişten günümüze AK Parti’nin farklı kademelerinde hizmet edenlerin yanı sıra geçtiğimiz aylarda Genel Başkan yardımcılığı görevine getirilen Efkan Ala, İnsan Hakları İnceleme Komisyon Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri de yerini aldı.

Eski il başkanlarından Şevket Orhan, Nagip Vardar ve Cemalettin Torun da protokoldeydi…

Sebebi kendinden menkul olarak katılım göstermeyen Sedat Yalçın’ı gözler aradı…

Konuşmada ilk sıra selef Ayhan Salman’daydı…

Duygu dolu konuşmasını çok uzatmayan Salman, “Payitaht Bursa'mızda sorumluluk bilinciyle ve büyük bir aşkla sürdürdüğüm İl Başkanlığı görevimizi, dava arkadaşımız Davut Gürkan kardeşimize devrediyoruz. Namusum gibi taşıdığım; bu onurlu, şerefli vazifeye bizi layık gören Sn. Cumhurbaşkanı'mıza şükranlarımı sunuyorum. 3,5 yıl önce aldığım ve onurla yürüttüğüm emanetini; leke sürdürmeden ve halel getirmeden kendisine teslim etmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Ayhan Salman’ın hemen ardından halefi Davut Gürkan mikrofona geldi…

Heyecanı gözlerinden okunan AK Parti Bursa’nın çiçeği burnunda İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti'nin, milletin kendi eliyle yazdığı, kendi bağrından çıkardığı bir parti olduğunu ifade ederek, bu aziz davanın bir neferi olmanın, kendisinin en büyük şerefi ve onuru olduğunu ve olmaya da devam edeceğini vurguladı.

Çalışmalarımıza aynı ruh ve inançla devam edeceğiz. Azaltmadan çoğaltmanın, bölünmeden bütünleşmenin derdinde olacağız. Bursa bayrağını güzel dalgalandırmak için çalışacağım. Gönüller almak, bölmeksizin bütünlemek, her daim adâletli olmak düsturumuz olmaya devam edecek” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yakın mesai arkadaşı olan Ayhan Salman’a teşekkür ederken, salondan kendisi için büyük bir alkış rica etti.

Başkan Alinur Aktaş, Ayhan Salman’a görevde bulunduğu süreçte yaptıklarından dolayı teşekkür ederek "3 buçuk yıldan beri görevini hakkıyla yapan Ayhan başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Davut Gürkan'ın devraldığı bu bayrağı daha da yukarıları taşıyacağından eminim. İnandığımız davada, inandığımız liderin yanında sonuna kadar olmaya devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti’nin girdiği 14 seçimden birinci çıktığını vurgularken, “Bu ülkeye büyük hizmetler vermiş bir partiyiz. Bu partide hizmet etmeye gönüllü herkes bizler için kıymetli. Göreve getirilen Davut Gürkan'ı tebrik ediyor ve görevinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Son konuşmacı olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, muhalefeti hedef aldığı konuşmasında, “Biz Bursa'da yaşayan 3 milyon insana memnuniyet borçluyuz. AK Parti olarak ilerlememiz tercih değil zorunluluktur. Bu kadar işi başaran parti konjonktürel problemleri de çözecek olan adrestir, bu milletin umudu biziz. Davut Gürkan'a yeni görevinde başarılar diliyorum” açıklamasını yaptı.

Final karesinde Ayhan Salman’a geniş katılımlı bir veda eşliğinde teşekkür plaketi verildi.

Yeni dönemin AK Parti Bursa teşkilatlarına ne getireceğine beraber şahitlik edeceğiz…

Yeni tip koronavirüsün etkisini iliklerine kadar hisseden Bursa’da Davut Gürkan’ın oluşturacağı farklar bakalım neler olacak?