Bursa Ak Parti Belediye Başkan aday adaylarının temayül yoklaması yapıldıktan sonra kesin sonuçlar açılandı.

Bize gelen temayül bilgilerine göre bütün aday adaylarının yüzde 50 şansı var.  Hepsi tek rakibimiz doğal aday olan mevcut başkanlardır diyorlar. Yani temayülden herkes kendisinin birinci çıktığını söylüyor.

Bu kadar birincinin çıktığı yerde Sevinç Feyzioğlu’nun (http://www.yorum16.com/mani-pulasyon-gazeteciligi-makale,129.html) yazısını okumanızı şiddetle öneririm.

Bursa Büyükşehir’de de durum farklı değil.

Her yazan kendi gönlünde yatan aslanı Beştepe’den güvenilir kaynaktan aldım diye süslüyor Reis böyle düşünüyor diye yazıyor.

Düşünce tembelliği öyle fenadır ki; uykusuzluktan hiçbir şeyi fark etmeden araç kullanan insanlara benzersiniz. Hani bakarsınız göremezsiniz ya! İşte ondan!

Hadi miskinliği bırakalım ve biraz beyin fırtınası yapalım

Numan Kurtulmuş bir ay önce; Büyükşehirleri bir holding CEO su gibi yönetecek adaylarla devam edeceğiz. Adaylar yerel olmayabilir dedi mi? Dedi.

Peki ne demek istedi?

Bence “Biz BŞB lerde geçmişte aday seçiminde hata yaptık. Güvendik ama denetleme yapmadığımız için sıkıntılar oldu. Partizanlık ve savurganlık tespit ettik. Sonuç olarak bir şekilde görevden aldık. Bu bizim durumumuzu tartışılır hale getirdi. Şimdi işletmeden sorumlu bir Genel Müdür gibi koyacağımız aday seçilirse her an hesap verecek gibi çalışacaktır” demek istedi.

Bu sözleri ve beklentileri referans aldığınızda Bursa BŞB için düşünülebilecek aday sayısı üçügeçer mi?

Geçmez.

Demek ki; Ak Partinin tahmini BŞB aday sayısı üçtür.

Ak Parti’de kural olarak “görev istenmez verilir” olduğuna göre mevcut Başkan Alinur Aktaş atandığı yere bu kez seçilmek için işaret beklemektedir.

Başka kimler var?

Mesela Sedat Yalçın var. Geçmişte kudretli koltukta otururken, BŞB İçin görev verilmeden talep etmeye kalkınca auta çıktı. Bugün de o zamanlama hatasını dostlarıyla paylaştığını biliyorum. Bu kez BŞB adaylığı gerçekleşmese de parti ile yenilenmiş bir temas anlamında hamle yaptığını düşünüyorum. Şansı var mı? Bence yok ama bunu yenilgi olarak görmezse kaybetmeyecektir.

Bir kısım medyanın favorisi, öteki kısım medyanın ağzına almadığı bir aday daha var. Adı Faruk Çelik’tir. Ak Parti hükümetlerinde en fazla bakanlık görevi yapanlardan birisi olarak partideki gücü yadsınır mı? Asla! Varlığını borçlu olduğu Bursa’ya hizmet akışına katkısı var mıdır? 2016 yılında hizmete açılmış olacak olan YHT desem yeter sanırım. Beştepe’ye en rahat gidebilecek kişilerdendir ama BŞB şansını yok denecek kadar az görüyorum.

Etti mi üç?

Ama daha bitmedi

Biri önüme anlı şanlı bir anket koydu. İçinde üç isim var biri Alinur Başkan’dı. Onun işaret beklediğini söyledik. Diğer ikisi Hüseyin Şahin ve İbrahim Burkay’dı Bence bu ikisi dünya ahiret olmaz.

Numan Bey’den sonra Özhaseki ne dedi?

Belediye Başkanları içinde çok başarılı arkadaşlarımız var. Bir de başarısına gölge düşmüş arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlar yolsuzluk yapmış kişiler değil. Ancak parti açısından bakıldığında istediğimiz oranda performans ortaya koyamıyorlar. Biz ısrarla diyoruz ki; eskort araçlarla falan gezilmeyecek, makam odanızın kapısı açık olacak, yüzünüz gülecek

Yani açık, şeffaf, temiz ama özel ilişkilere, cemaatlere kapalı bir yönetim isteniyor.

Bu Beştepe’nin resmi görüşüdür. Bunun dışındaki sağlam kaynak, kesin duyum falan hikayedir.

Bu sözler Bursa üçlüsüne ilaveten yeni adayların olduğunu fısıldıyor. Mehmet Müezzinoğlu’nun zaten adı geçmeye başladı. Onun yanına Münir Karaloğlu’nu ben ekliyorum ancak milletvekillerinden birisi hem de o konursa kimse şaşırmasın diyorum.

Ak Parti adayı demek BŞB Başkanı seçilmek anlamına gelmez. Kim ne derse desin görevden alınma ya da istifaya zorlama süreci büyük hasar vermiştir. Bu kez seçimlerin çok çetin geçeceğini bilen Beştepe’nin hatır gönül kırmamak adına risk alacağını sanmıyorum.

Ben bir kartela yaptım. Bunun içine bütün renkleri koyarken çaysız çorbasız beklentisiz gözlemlerimi kattım. Sıfır çekebilirim. Her zaman siyasetten anlamadığımı ifade ederim ama Altepe ikinci dönem olacak dediğimde geçmiş olsun sen daha acemisin diyenler hala köşelerinde toto oynuyorlar. Ben yarışmıyorum ki, yarışan adaylar olsun sonuçta Bursa kazansın.