Bursa AK Parti'de kongre süreci bu hafta sonu, Dağ yöresinden başlayarak start alıyor. Şu an için Nilüfer, İnegöl ve Kestel ilçeleri dışında değişim olmayacak gibi… 

İlçe başkanlıklarında değişime gidilecek ilçeleri geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezi Bursa kamuoyuna deklare etmişti.
Onun dışında sürpriz olacak gelişmeler olabilir mi? Bunu ilerleyen zaman içinde göreceğiz.
Ben şahsen bir sürpriz yaşanacağını düşünmüyorum. Geçmişe baktığımızda sürprizlerin çok nadir olduğunu görebiliriz. 
Zaten AK Parti Genel Merkezi’nin günler öncesinden 3 ilçe dışında diğerlerinde mevcut başkanlarla devam edeceğini açıklamasının ardından bazı ilçelerde parti içi muhaliflerin harekete geçtiği duyumlarını almıştım.
Bununla ilgili olarak da gerek Ankara başta olmak üzere, Bursa AK Parti İl Başkanlığı’na yaptıkları girişimlerden bir sonuç alamayan muhaliflerin kongre sürecinde izleyecekleri tutum merak konusu…
Buradan sürpriz bir karar çıkar mı, onu zaman içinde göreceğiz. Ben şahsen böyle sürpriz bir kararın çıkmasına da pek ihtimal vermiyorum.
Önümüzdeki hafta sonu cumartesi günü Büyükorhan'la başlayacak AK Parti ilçe kongreleri sürecinde Büyükorhan'da atanmış ilçe başkanı Kamil Turhan bu kez ilçe delegelerinin oyları ile seçilen bir ilçe başkanı olmak isteyecek. 
Keza Orhaneli'nde Ramazan Turhan da, Büyükorhan'da gerçekleşecek kongrenin ardından Orhaneli'nde delegelerin karşısına seçilen bir ilçe başkanı olmak için çıkacak.
Pazar günü ise Harmancık'ta başlayacak kongrede AK Parti'nin atanmış genç ilçe başkanı Yakup Bayram da bu kez seçilen bir ilçe başkanı olmak için delegelerin karşısına çıkacak.
Hafta sonunun son kongresi ise Keles'te yapılacak. Yine eski ilçe başkanı aynı zamanda Keles Belediye Başkanı olan Mehmet Keskin'in ilçe başkanlığından ayrılması ile atanmış olarak ilçe başkanlığı koltuğuna oturan Özcan Yeni, bu kez seçimle Keles AK Parti ilçe başkanlığı koltuğuna oturmak isteyecek.
Ne diyelim, Allah herkesin gölüne göre versin.
Günün Sözü:
“Herkesi hak ettiği yere koy, yeri kadar vakit ayır, değdiği kadar umursa, ederi kadar önemse, verdiği güven kadar itimat et. Fazlası hem zarar hem de yorar.”