“Günün ADAMI olmaya çalışma,hakikatin ADAMI olmaya çalış!.. Çünkü gün değişir, hakikat değişmez!.. (Hz. Mevlâna)”

Zaman bir su misali akıp geçiyor. Bu geçen sürede kimi zaman üzülüyor kimi zaman seviniyoruz. Kimi zaman hastalanıyor, kimi zaman neşeleniyoruz.

Sanırım bu aralar AK Parti'de belediye başkan aday adayı olanlar, yakınları ve onları destekleyenlerin en çok yaptığı şey DUA etmek.

İnsan şükretmesini bilmeli bence... Her zaman, ne oldum değil de ne olacağım sorusunu kendisine sormalı ve kendini ona göre yönlendirip hazırlamalı diye düşünüyorum.

Dün kendini kral, padişah görenler bugün ne yazık ki yapayalnız kalıp sefilleri oynayabiliyor. Veya tam tersi dün sefilleri oynayanlar bugün kendilerini kral veya padişah görebiliyorlar.

2019 yılına girmeden bir gün önce sosyal medyadan AK Parti’nin belediye başkan adayları üzerinde yapmış olduğum kişisel tahminlerimden sonra adeta telefon bombardımanına tutuldum.

Yaptığım, Ankara kaynaklı araştırma ve kişisel değerlendirmeler sonucunda AK Parti’nin ilçe belediye başkan adaylarını

Osmangazi'de Ahmet Yıldız,

Yıldırım'da Oktay Yılmaz,

Nilüfer'de Necati Şahin,

İnegöl'de Alper Taban,

Mudanya'da Dr.Murat Ünal,

Karacabey'de Ali Özkan,

Mustafakemalpaşa'da Mehmet Kanar,

Kestel’de Önder Tanır,

Orhangazi'de Neşet Çağlayan ve

MHP ile yapılan ittifak görüşmelerine göre Gürsu, İznik, Yenişehir adaylarının netleşeceğini kişisel görüşüm olarak paylaştım.

Çok merak edilen Dağ yöresi ilçe belediye başkan adayları tahminlerime gelince, işte burası benim için en can alıcı ve zor olan tahminler.

Ama yine de bir tahmin yürütmem gerektiğine göre… 

Orhaneli'nde AK Parti eski İlçe Başkanı Ali Akyurt'un şanslı olduğunu ama özellikle MHP'nin bu ilçeyi çok istediğini biliyorum.

İttifak olması halinde MHP adayı olarak geçen dönem belediye başkanlığını çok az bir oy farkıyla kaçıran Orhaneli Ziraat Odası Başkanı Nafiz Kaya'nın aday gösterilebileceğini…

Keles'te ise ibrenin belediye başkan aday adaylığı için ilçe başkanlığından istifa eden Mehmet Keskin’den yine AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Ali Mersin'e doğru kaydığını…

Harmancık'ta Yılmaz Ataş ve Büyükorhan’da ise eski İlçe Başkanı Üzeyir Tüfekçi isimlerini AK Parti ilçe belediye başkanlığı adaylığı konusunda daha şanslı görüyorum.

Bunlar benim şahsi tahminlerim, ne kadarının doğru ne kadarının yanlış olduğunu kısa bir zaman sonra göreceğiz.

Son söz olarak da bize tüm aday adayları için haklarında hayırlısını dilemek düşüyor...

Sağlıcakla kalın…

Günün Sözü:

“Zaman dediğin, bildiğin ayakçıdır! Getir, götür işlerine bakar. Ya ‘o’ nu sana getirir. Ya da senden ‘o’ nu götürür!..”