Adıyamanlılar Derneği, gerçekleştirdiği kongreyle yeni başkanını seçti. Başkanlığa getirilen Ramazan Alp, dayanışma düsturuyla Bursa ve Adıyaman arasında kültür elçiliği görevini layıkıyla yerine getireceklerinin altını çizdi. 
İki dönemdir Adıyamanlılar Derneği’nin başkan yardımcılığını yapan ve aynı zamanda BİLDEF Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ramazan Alp, yapılan kongre ile Bursa Adıyamanlılar Derneği’nin başkanlığına getirildi. Yoğun bir katılımla yapılan kongre de tek aday olan Ramazan Alp yaptığı konuşmada, bunun bir bayrak değişimi olduğunu, kendisi ve yönetim kuruluna tevdi edilen bu kıymetli yükü omuzlamaktan gurur duyduğunu belirtti. Dernek üyelerinin tasvipleriyle başkanlığa getirilen Ramazan Alp konuşmasını şöyle sürdürdü: "Derneklerde görev alan kişilerin ailesinden ve işinden zaman ayırıp ve hiçbir karşılık beklemeden yaptığı bir gönül işidir, birlik beraberlik duygusu, yardımlaşma ve dayanışma düsturuyla bir olma, iri olma, diri olma fikridir. Bizler dernekçiliği doğduğumuz il ile doyduğumuz il arasında bir köprü vazifesi olarak görüp her iki ilin gönüllü kültür elçiliği görevini üstleniyoruz." 

BİZ DE BURSALIYIZ
Alp konuşmasına şu sözleri de ekledi: "Doğduğumuz yerler tabi ki önemlidir ancak işimiz, aşımız çoluk-çocuğumuzun Bursalı olması hasebiyle kalıcı ve asıl memleketimizin Bursa olduğunu da unutmadan, bir yandan kendi örf ve adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi yaşatırken; bir yandan da Bursa kültürüyle entegre etmeye çalışarak kentlilik bilinciyle hareket edilmesi gerektiğine inanmaktayız." Başkan Alp 32 kişilik yönetim kurulunun yanı sıra, kadın kolları, gençlik kolları ve danışma heyetiyle birlikte yaklaşık yüz kişilik çoğulcu ve katılımcı bir ekiple derneği yöneteceklerini de belirtti. Alp konuşmasını, üyelere ve katılımcılara yaptığı teşekkür konuşmasıyla sonlandırdı.