Adam dediğin derin olacak. Derinliklerinde gezinebilecek, lakin kaybolmayacak. En bildiğini sandığın şeyi aslında hiç bilmediğini gösterecek kadar derin olacak. Ve başını döndürecek kadar gizemli. Bileceksin ki bir okyanusta yüzüyorsun. Her kulaç atışında enginlere yol alacaksın. Unutmayacaksın muhteşem güzelliklere gidilen yolda yunuslar da var köpek balıkları da. Onun seni kaybetmekten korktuğu kadar sen de korkacaksın yitirmekten. Aidiyet sınırına tecavüz etmeden bağlı kalacaksın. 

Okuyacak adam dediğin ama öyle laf olsun diye değil, bilinçli okuyacak. Elifi görünce övendere sanmayacak. Sadece tarzını değil bilakis tarzı olmayanı da okuyacak ki, duruşunun hakkını verebilsin.

Adam dediğin utanmayı bilecek. Arın, edebin insana mahsus meziyetler olduğunu aklından çıkarmayacak. Erkeklik kisvesine sığınıp her şeyin mubah olduğu yanlışına düşmeyecek. Dejenere olmayacak adam dediğin. Biraz çocuk, biraz baba, biraz abi, çokça da sevgili olacak. Amma illa ki biraz ukala olacak. Farkının farkındalığından kaynaklanan, küstahlık sınırına asla dayanmayan, zekâ ve aklın birleşiminden mürekkep ukalalıklar biçilmiş kaftan gibi 'cuk' diye oturacak üzerine. 

Adam dediğin kale gibi duracak. Korkmadan dönebileceksin arkanı. Bileceksin ki, o vurursa alnının ortasından vurur. Sırtından değil… Cümle âlem tersini iddia etse de, o öyle diyorsa öyle olduğuna şeksiz şüphesiz inanacaksın. Aklın sadece özlediğin için onda olacak. Nerdedir, kiminledir krizlerine girmeyeceksin. Bilecek sin ki nerede olursa olsun seninledir. 

Adam dediğinin detayları olacak. Senin bile farkında olmadığın ayrıntıları fark edecek. Şaşırtmayı da, şımartmayı da bilecek. Her haliyle içine sinecek, her halinle içine sindiğini bilmenin huzurunu duyacak…

Adam dediğin; 

Sarılacağı ve saracağı, 

Koşacağı ve duracağı, 

İşiteceği ve duyacağı, 

Bakacağı ve göreceği, 

Dinleyeceği ve anlayacağı,

Sezeceği ve bileceği,

Gideceği ve kalacağı zamanın ayrımında olacak…

Erkek olarak doğmak yazgıdır elbette. Ama adam olabilmektedir marifet. Her erkek adam değildir. Fakat her adam da sadece erkek değildir. Tıpkı, her kadının ana olamadığı gibi.. 
Çünkü adam olmak, aslında insan olmaktır...

Günün Sözü:

“Tıp ne kadar ilerlerse ilerlesin, ar damarındaki çatlağa kimse tedavi bulamaz. Onun tek çaresi Allah korkusudur.”