Bursaspor’umuz bu sezon kendi evinde oynadığı maçlarda ilk kez gol atamadı.Dün de dostça başlayan maç dostça bitti. Bu maçları kendi evimizde üç puanla kapatamazsak üst sıralar değil orta sıralarda sıra takımı olmaya aday oluruz. Alkışlar yine kalesinde devleşen Harun'a.Harun kurtarmaya devam ediyor ve beş haftadır yenilmiyoruz.

Maç cumartesi ve esnafın tam iş yapma zamanı olsa da, tribünlerinde yaklaşık 23.000 taraftar vardı. Başka söze gerek var mı? Taraftarın Bursaspor’dan beklentisi var hem de çok büyük. Sahada ise bu beklentiyi karşılayamayan bir Bursaspor vardı.

Göztepe,golcü Bursaspor’dan çekinmiş olacak ki maç sonuna kadar çok adamla savunma yaparak güvenliğihiç bırakmadılar.Topu kazandıklarında da Gouffran, AdisJohovic ve Andre Castro ile hızlı ataklarla çok net gollük pozisyonlar buldular.Göztepe3 puana yakın olan taraftı. Altı tane gollük pozisyon yakaladılar. Bir puanla döndüler.

Le Guen,Aziz’in yokluğundasol kanatta“zorunluluktan”tercihini Sinan’dan yana kullandı! Le Guen’ibu tercihi nedeniyle eleştirmeyeceğim çünkü bu bölgede oynayabilecek Aziz Behich, Emre Taşdemir, Onur Atasayar ve Yusuf Erdoğan var ama Aziz dışında hepsi sakat.Bursaspor’un en büyük sıkıntısı kadro derinliğinin sığ olması. Devre arası ilk işimiz alternatifli ve rekabeti arttıracak isimlerle kulübeyi zenginleştirmek olmalı. Sayın başkan Ali Ay’a duyurulur!

Bursaspor gol için ilerdeellerinden geleni yapan Kembo ve Stancu’ya bel bağlamış. Bu ikilinin boşalttığı alanlara da oyundan çıkıncaya kadar Badu’yu, rakip savunma arasına sürpriz olarak göndererek gol bulma planı aslında tuttu.Batalla’nın milimetrik paslarıyla girdiğimiz gol pozisyonlarında şansımız olsaydı goller bulabilirdik.Badu’nun direkten dönen topu ve Stancu’nun ofsayt sayılan pozisyonun hazırlanışı bu planın ürünüydü. Mükemmeldi ama gol olmadı.

Kapalı ve çok adamlı savunmaları,adam eksilterek, şut atarak ve kenarlardan orta atarak hataya zorlarsınız. Bursaspor bunların hiçbirini yapamadı. Kadro bunları yapacak yeterlilikte değil!Sadece Kembo hücumda adam eksilten tek oyuncumuzdu.

Birbirinin futbol dilinden iyi anlayan Batalla ve Jourqueraikilisi, takımın orta alanda hem oyun kurucu hem savunma rolünü yüklenmişler ve takımın her şeyiydiler Göztepe maçında.Oyunu kurmada sıkıntı yoktu ama rakipten top çalmada aynı başarıyı gösteremediler!

Titi’nin yerine forma giyen Faty’ninHarun’a göğsüyle pas atayım derken Gouffran’aalda at demesi Faty’nin şansızlığı, Gouffran’ın golü atamaması Bursaspor’un şansıydı. Bazen kazanamıyorsanız kaybetmemek lazım bu da öyle bir maç oldu.

Sözün özü; Harun sayesinde ucuz kurtulduk.