30 Ağustos Zafer Bayramı’na sayılı günler kala Bursa Büyükşehir Belediyesi,zafer ruhunu yaşatmak adına BursaRay’da tiyatro gösterisi düzenledi. Metroda seyahat eden vatandaşlar şaşkınlıkla gösteriyi izlerken bazılarıda gözyaşlarını tutamadı.Bursalı olarak çok gurur ve onur duydum.
Zafer Bayramı’nın 97. yıldönümünde Bursa halkına bu duyguyu yaşatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanım Sevgili Alinur Aktaş’a çok teşekkür ederim.
Zafer Bayramı,30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında kazanılmıştır.
Büyük Taarruz milli mücadelenin kanıtıdır,her yıl olduğu gibi bu senede çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır.
Milli Mücadele ve Atatürk’ü en iyi anlatan yazarlardan Falih Rıfkı Atay’ınher seferinde tüylerimizi diken diken eden şu müthiş tespitini hatırlayalım…
“Bağımsız bir devlet kurmuşsak,şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak,yurdun dört bir yanı denizlerle çevrili bu vatana bizim diye bakıyorsak,elleri mis kokan anaların sıcaklığını duyuyorsak, hepsini ve her şeyi 30 Ağustos Zaferi’ne borçluyuz…”
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bende yeri çok ayrı ve özel;bundan tam 42 yıl önce tarihler 30 Ağustos 1977’yi gösterdiğinde annem bana hamile aniden sancılanıyor. 
Yenişehir’den Bursa’ya o zamanlar Çekirge SSK adı ile anılan hastaneye doğuma getiriyorlar ve saatlerce çekilen sancılar doktorların,hemşirelerin ve ebelerin seferberliğinde o gün doğacak ümidiyle tüm uğraşlara rağmen ertesi gün 31 Ağustos’ta dünyaya geliyorum.
Zafer Bayramı’nda dünyaya gelseydim adım Zafer olacakmış,kız erkek farketmez demiş babam, Zafer gibi gelsin Zafer gibi kadın desinler diye…
Sonra nehir gibi aksın diye Nil adını vermişler… 
Zafer benim ruhumda, yüreğimde ve içimde bu ülke topraklarında yaşamaktan ve Türk olmaktan onur duyuyorum.
Biz Nene Hatunların,Halide Onbaşı’nın,Nezahat Onbaşı’nın,Şerife Bacı’nın,Erzurumlu Kara Fatma’nın torunlarıyız, milli mücadelenin kadın kahramanları yüzyıllar geçse de her zaman gönüllerimizde yaşayacaktır.
Büyük Taarruz’un 97. Yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını,aziz şehitlerimizi minnetle,saygıyla ve şükranla anıyorum…