Genç Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği’nin (GESİAD) Murat Kaya yönetiminde düzenlediği ilk Sinerji Toplantısı’nın konuğu Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar oldu.

Yarar’ın konuşmasının dikkat çekici noktalarından biri, 3. Dünya Savaşı’nın yaşandığını iddia etmesiydi. Dünyanın 42 noktasında çatışma yaşandığını söyleyen Yarar, bu savaşların konvansiyonel savaşlardan farklı, asimetrik bir savaş olduğunu ifade etti. Yarar, asimetrik savaşı ise şöyle tanımladı; “Farklı metotlarla, bilinen bir ülkeyi devlet olmaktan çıkarmaya ve toprağını kaybetmeye yönelik iç karışıklıklar yaratmaya yarayan bir tür.”

Orta Doğu’da yaşanan karışıklıkların 20 yıl daha devam edeceğini iddia eden Yarar, bölgedeki karışıklıkların Türkiye ve Suriye’nin ortak çözümünün ötesine geçtiğini, bölgede kaostan beslenen grupların buradaki savaşı sürdürebilecekleri kadar sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

“ŞEHİR YAŞAYAN BİR ORGANİZMADIR”

Yıldırım, 658 bin nüfusuyla Bursa’nın en büyük ikinci ilçesi. Şehirdeki imar sorunu, çarpık yapılaşma herkes tarafından bilinen sıkıntılar.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da, MÜSİAD Bursa Şubesi’yle gerçekleştirdiği toplantıda, ilçede yaşanan imar sorununa dikkat çekti. Yılmaz, Yıldırım’da hızlı şehirleşmenin beraberinde bir takım sıkıntılar getirdiğini ve ilçede kalıcı bugüne kadar kalıcı bir imar programı yapılmadığını söyledi.

Şehrin canlı bir organizma olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu canlı organizmaya müdahale ederken, radikal kararlar almanın ona zarar verebileceğini ifade etti.

Yıldırım zor bir şehir ama birçok tarihi ve doğal güzelliği de barındıran, kadim bir ilçe. Yılmaz’ın bu ilçeye daha da değer katacağını temenni ediyorum.

KONUT SATIŞLARI MEMNUNİYET YARATTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Şubat ayına ilişkin konut satış rakamları, sektör temsilcilerinde memnuniyet yarattı.

Geçtiğimin yılın aynı ayına göre yaşanan yüzde 51,4 oranındaki artış, sektör temsilcilerini gelecek günler için umutlandırdı.

Satış rakamlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, 2020 yılının dengelenme yılı olacağını söylerken, MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Özgür Kavaklı da, açıklanan rakamların sektörün performansının gözle görülür bir şekilde arttığının göstergesi dedi.