2010'lu yılların başlarını daha dün gibi hatırlıyorum.

Ülke genelinde bir hızlı tren modası akımı dilden dile dolaşıyor, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere başta büyükşehirleri birbirlerine hızlı trenle bağlama projeleri arka arkaya temelleri atılıyordu.

O zamanlar yine Bursa'da da projeye başlanmış, 2017/2018 gibi yanlış hatırlamıyorsam ilk yolcu taşınacağı ile ilgili o günkü gazetelerin kupürlerinde yayınlanmıştı.

Sonrasında yaşanılan bazı sıkıntılar nedeniyle duran ya da kaplumbağa misali ilerleyen proje maalesef 2020 yazı gelmiş olmasına rağmen büyük bir ilerleme kat edemedi.

İlk olarak yıllar önce Eskişehir-Ankara sonrasında Ankara-İstanbul arasında seferlerine başlayan ilerleyen safhada Ankara-Konya arasında da yolcu taşımaya başlayan hızlı tren maalesef Bursa'ya bir türlü gelmedi.

Yapılan açıklamalara göre 2021 yazına kadar Ankara-Sivas arasındaki hızlı trenin seferlerine başlayacağı söylenmekte.

Şehirlerarası ulaşımda demiryolunu bir türlü kullanamayan durum böyle olmasına rağmen sanayi ve ticarette ihracat rakamları göz önüne alındığında ikinci ihracat şehri olan Bursa’nın geçin Eskişehir'i Sivas gibi Konya gibi şehirlerin arkasında kalması gerçekten bizler açısından da büyük utanç.

Burada defalarca değiştirilen inşa güzergahının büyük bir sorumluluğu var gibime geliyor bu projede.

2017-18 gibi faaliyetine başlayacağı söylenirken şimdi de 2023 yılının ortaya atılması en son gerçekleşen yerel seçimler göz önüne alındığında 2023 yılında yapılacak seçimlerde Bursalıların bu projenin hayata geçip geçmeyeceği ile ilgili bir durum değerlendirmesi yapacağına kesin gözüyle bakıyorum...