“Sık sık verilen aynı öğütten sıkılma. Çünkü bir çiviyi çakabilmek için defalarca vurmak gerekir.” (Hz.MEVLANA)

Dağ yöresinde doğmuş ve bu güzel yörenin bir ferdi olmaktan her zaman büyük bir onur ve gurur duyan biri olarak; 2019 yılından başta ülkemiz ve Bursa olmak üzere Dağ yöresi adına ilk olarak barış, huzur dolu bir yaşam, güzel hizmetlerle makus talihinden kurtulmuş aydınlık, umutlu yarınlarla dolu tam tamına 365 gün diliyorum.

Evettt...

Dağ yöresi, hiç hak etmediği makus talihi ile birlikte; ülkesine, hükümetine olan güven ve desteğini her zaman fazlasıyla göstermiş olarak hizmetin en güzelini fazlasıyla hak ediyor.

“ÜZÜLME” der Mevlana... “Çok istediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı içindir ya da gerçekten olmaması gerektiği içindir” diyerek devam eder.

İşte, Dağ yöresi insanı hep daha iyisi olacak diye yıllardır beklemiş, bekletilmiş ve ihmal edilmiştir. Beklentiler o yüzden yılların birikimi ile büyümüş, büyüyerek de devam etmiştir.

O yüzden Dağ yöresi insanı artık bu beklentilerin sona ermesini 2019 yılının yöre olarak bir 'MİLAT' olmasını istiyor.

Uzun yıllardır ihmal edilen bu güzel yöre, artık gelmeyen hizmet kadar belini büken 'GÖÇ' sorununun da bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor. Yıllardır kanayan yara artık önlem alınmazsa kangren olmakla karşı karşıya anlayacağınız.

Ben, bir Dağ yöresi sevdalısı ve aşığı olarak bu durumu her ortamda her zaman dilimin döndüğü kadar anlatmaya gerekirse haykırmaya, kalemimin yazdığı güne kadar da siz değerli okurlara yazmaya devam edeceğim.

Güzel, umutlu haberler de gelmiyor değil aslında. Son olarak yörenin gelişiminde lokomotif görevi üstlenebilecek turizm konusunda önemli proje ve yatırımların olduğunu, bununla ilgili olarak da Uludağ Üniversitesi Avrupa Birliği Proje atölyesinin değerli öğrencilerinin doğa harikası dünyaca ünlü Kocayayla'yı kapsayan büyük bir projeyi hayata geçirmek için çalışma başlattıklarını bizzat biliyorum.

Ülkemiz başta olmak üzere özellikle tüm Türk dünyasında da ses getireceğine inandığım bu projeye herkesin sonuna kadar destek vereceğine inanıyorum. Bu çok özel projenin detaylarını ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşacağım. Birbirinden değerli konularında uzman bu öğrencilerimiz gecesini gündüzlerine katarak harıl harıl çalışıyorlar. Bu projenin düşünüldüğü gibi hayata geçirilmesi halinde başta Keles-Kocayayla olmak üzere tüm Dağ yöresinin kıymet ve değerinin anlaşılacağına yürekten inanıyorum.

Yine de Dağ yöresi ilçelerinde yaşayanların 2019 yılından en büyük istek ve beklentisinin Bursa'ya ulaşımı sağlayan yol sorununun giderilmesi yönünde olduğunu da ayrıca belirtelim...

Günün Sözü:

“Her şey vaktini bekler. Ne gül vaktinden önce açar, ne güneş vaktinden önce doğar. Biraz sabret. Senin olan sana gelecektir.” (Hz.MEVLANA)