Dün şanlı ilimizin şanlı mücadelesinin şanlı günü idi…

Şanlıurfa ve ilçeleri bir başka güzel ve coşkuluydu. Mart 1919’da Fransızlar tarafından işgal edilen Urfa, 11 Nisan 1920'de düşman işgalinden kurtulup zulme son verdi.

Şanlı şehrin şanlı halkı 98 yıllık gelenekle bütünleşen tören ile geçmişi andı... Yeni nesil gençlere yaşananları unutmaması adına tarihe derslerden birini verdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan bu zaferleri önemine uygun olarak anmak ve kutlamak bütün vatandaşlarımız için milli ve manevi bir görevdir.

Şanlı kurtuluş mücadelelerini mutlaka gelecek nesillerimize anlatmak, kurtuluş zaferini hissetmelerini ve anlamalarını sağlamak, milli birlik ve beraberlik ruhunu çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmak manevi açıdan büyük önem arz etmekte.

Bu vesile ile dün Şanlıurfa’da bütün okullar bir günlük tatil edildi.

Kurtuluş mücadelesi şehitleri için Dergâh Camisi’nde mevlit okutuldu.

11 Nisan Kurtuluş Bayramı’nda toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verdi.

Benzer birçok güzel ve özel etkinlikler düzenlendi.

Urfa'nın şanlı ve destansı mücadelesiyle bağımsızlığını kimsenin egemenliği altına bırakmadığı 11 Nisan tarihi, ülke olarak bizim için çok önemli bir gündür. Şanlı bir ecdadın nesli olarak tarihe altın harflerle yazılan '11 Nisan'ı unutmayacağız ve unutturmayacağız Allah’ın izniyle.

Her ilimizin ve ilçemizin kurtuluş gününü hakkıyla yâd etmek, dosta güven düşmana korku salan birlik ve beraberliğimizin nişanesi ve görevimizdir.

Kurtuluşun kıvılcımını ateşleyen ve büyük mücadeleler veren bu uğurda şehit ve gazi olan ecdadımız korku nedir bilmedi, tek yürek olup peygamberler şehrini düşman işgalinden ve zulmünden kurtardı.

Esarete değil kurtuluşa cesaretle yürüdüler.

Genç, yaşlı, kadın, erkek ve çocuk demeden birlik ve beraberlik içinde mücadele meşalesini yaktılar ve muzaffer oldular.

"Ya istiklal ya ölüm" dediler.

"Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır" dediler.

Toplamda il ve ilçe olarak yanlış hesaplamadıysam Ocak’ta 6, Şubat’ta 23, Mart’ta 29, Nisan’da 19, Mayıs’ta 2, Haziran’da 5, Temmuz’da 7, Ağustos’ta 9, Eylül’de 101 ile rekor, Ekim’de 4, Kasım’da 34, Aralık’ta 5 olmak üzere toplam 244 tane düşmandan kurtuluş günümüz var.

Her ilin ve ilçenin kurtuluş günü önemlidir. Hepsinde ciddi mücadeleler verilmiştir. İşte bunlardan biri de Peygamberler şehri Urfa’dır. Medeniyetlerin başkenti Urfa’dır.

Batı’da Evliyalar şehri Bursa, doğuda Peygamberler şehri Urfa arasında hep gönül köprüsü var olmuştur. İki kardeş et ile tırnak gibiler…

'11 Nisan' doğduğum köydür.

Bursa yaşadığım ve doyduğum köydür.

Nasıl ki Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 11 Eylül’ü kutluyor ve yaşıyorsam, aynısını Urfa’nın düşmandan kurtuluş günü olan 11 Nisan’da da yaşıyorum

Tüm kahramanlarımızın önünde saygı ile eğiliyoruz, onlara her daim minnettarız.

İnşallah onlara layık birer torun oluruz.

Bu vesile ile tüm şehitlerimizi dua ve rahmetle anıyoruz.

Mekânları cennet ruhları şad olsun.