ASLI YEŞİLYURT

Sinema salonlarında bu hafta 1’i yerli 7 yeni yapım, film tutkunlarını bekliyor. İşte o filmler…

  • Tori ve Lokita

tori-ve-lokita-1680557132

2022 Cannes Film Festivali’nde, festivalin özel 75. Yıldönümü Ödülü’nü kazanan ve gençlerin mülksüzlerin davalarına ışık tutan film, Afrika’dan Belçika’ya tek başına seyahat eden küçük bir çocuğun ve genç bir kızın dostluklarını, sürgünlerinin zor koşullarını konu alıyor. Filmde Luc Dardenne ve Jean-Pierre Dardenne imzası bulunuyor.

  • Hypnotic: Zihin Avı

hypnotic-1685356586

Ben Affleck’in başrolde olduğu gerilim türündeki film, küçük kızının kaybolmasıyla hayatı değişen bir dedektif ve bir soygun haberi alarak gittiği bankadaki kasada kızının fotoğrafını bulmasını konu alır. Kızını bulmak için girdiği mücadele, dedektifin karşısına algısını yönetebilen hipnotikler çıkmasıyla daha da zorlaşacaktır.

  • Eyvah Babam

about-my-father-1685356576

Komedi türündeki film, İtalyan göçmeni babası Salvo’yu kız arkadaşıyla tanıştırmak isteyen adamın hikayesini konu alır. Sebastian, kız arkadaşına evlilik teklif edecektir. Kız arkadaşının isteğiyle eski kafalı babasını nişanlısı ve ailesiyle hafta sonu vakit geçirmeye ikna eder.

  • Dali Diyarı

dali-land-1685356897

Dram, tarih türündeki film, büyük bir sergiye hazırlanan Salvador Dali ve ona yardım eden genç asistanını konu alır. Bu büyük sergiye hazırlanan ikiliyi sahne arkasında büyük bir macera beklemektedir.

  • Prestif Meselesi

prestij-meselesi-1685356262

Mahsun Kırmızıgül imzalı müzikal türündeki film, müzik yapımcısı Hilmi Topaloğlu’nun kurucusu olduğu Prestij Müzik döneminde yaşanan olayları konu alıyor.

  • The Boogeyman

stephen-kings-the-boogeyman-1685356562

1800 yıllık İznik Roma Tiyatrosu turizme kazandırıldı 1800 yıllık İznik Roma Tiyatrosu turizme kazandırıldı

Korku türündeki film, Stephen King’in aynı adlı romanından uyarlanmıştır. 16 yaşındaki Sadie ve 10 yaşındaki kardeşi Sawyer, annelerini kaybetmelerinin ardından büyük bir boşluk içerisindedir. Terapist olan babaları Will’in ise çocuklarını kaybetmesinin acısını yaşayan bir anne olan Lester adında bir hastası eve gelir. Ancak Lester, şeytani yaratıkları da beraberinde getirir.

  • Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş

spider-man-across-the-spider-verse-part-one-1685357466

Animasyon ve macera türündeki film, Oscar ödüllü Örümcek Evreni destanının bir sonraki bölümünü bizlere sunar.  Örümcek Adam, bu filmde Gwen Stacy ve yeni ekibiyle güçlü bir kötüye karşı mücadele edecektir.

Editör: Aslı Yeşilyurt