Bir haber yaptım. Çokta büyütülecek bir haber değil aslında ama nedense çok büyütüldü. 
Konuyu şöyle aktarayım. Bursa'nın denizle doğayı birleştiren şirin ilçesi Gemlik son dönemde adından sıkça söz ettirmeye başladığı bir konu var. 
Öncelikle çok değer verdiğim bir ağabeyim in ölüm haberi geldi bu ilçeden. Daha sonra belediye ve halk arasındaki ufak gerginlik haberleri. Son olarak da önceki gün telefonum çaldı. Arayan Gemlik Bursasporlu Taraftarlar Derneği'nden arkadaşım Nurettin Saçıl. 
Mevzu, Gemlik Belediyesi'nce asılan halkın büyük tepkisini doğuran bayrak olayı. Yaptık haberimizi bir Bursalı ve Bursasporlu olarak. Bu haber ulusal ve yerel televizyon kanallarında da haber olay oldu. 
Buna sessiz kalmayan Bursa Büyükşehir Belediyesi sanki yıkıma gider gibi Çevik kuvvet ve İtfaiyeler eşliğinde bayrak toplamaya gitti. 
Burada anlam veremediğim neden Gemlik Belediyesi bu durumu düzeltmiyor da Büyükşehir Belediyesi, Gemlik'e giderek olaya müdahil oluyor. Burası İstanbul un bir ilçesi de bizim mi haberimiz yok? 
Nitekim ilçedeki Beşiktaşlılar ayaklanıyor ve kazan kaldırıyor. Bayrakların indirilmesi halinde Timsah Heykelini yıkarız" diye… 
Kurtlar Vadisi ve Ezel etkisi diyorum ben buna. 
Bursa'nın ilçesinde Bursaspor logosunu ve heykelini kaldırmak demek ancak Polat Alemdar ve ekibinin yapmaya çalışacağı bir kalkışma olabilir. 
Zaten o da ancak kalkışma olarak kalır. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. 
İki takım arasındaki buzlar daha yeni yeni erimeye başlamışken. Taraftarınız 15 sene sonra Bursa`yı görebilmiş iken... Germeyin bu şehri ve bu ilçeyi... Cenaze evinde düğün olmaz. 
Tamam astınız şampiyon oldunuz. 
Bitti gitti normale dönün. 
İstediğin takımı tutabilirsin buna kimsenin söz söylemeye hakkı yok. 
Ancak biz diyor muyuz Beşiktaş`ın göbeğine bayrak asalım ya da Akaret`lerdeki kartal heykelini kaldırın" diye... 
Buna nasıl bizim hakkımız yoksa sizler de Bursalı değil Bursa'da yaşayan bireylersiniz. 
Sizinde buna hakkınız yok. 
Mesela gidin İstanbul`a onunda çok güzel sahil kesimleri var oralarda asın bayraklarınızı. 
Söz oraya timsah heykeli dikmeyeceğiz. Sözüm timsah heykelini yıkarız diyen başıbozuklara aman başkaları alınmasın.