Gökçe ÇALIŞCİ-ÖZEL HABER

Araç kiralamada yaşanan artışı değerlendiren rentecar işletmecisi Musa Doğan, son bir ayda araç kiralamaya yüzde 30 zam geldiğini belirtti. Doğan, “ Bir ay önceki araç kiralamayla şu anki fiyatlar biraz farklı arada biraz oynama oldu. Gelen zamların sebebi ise yaz ayının yakın olması. Artan akaryakıt fiyatları. Türkiye genelinde rentecarlara yüzde 30 üzerinde bir zam yapıldı. Aylık araç kiralama oranları 10 binden başlıyordu. Şu an ise 15-20 bin civarında değişiyor”dedi.

WhatsApp Image 2023-04-04 at 15.50.24 (1)

SEGMENTE GÖRE FARKLILIK

Segmentlere göre fiyatlarında artıp azaldığını belirten Doğan, “Bir üst segmentler 25-30 bin civarında değişiyor. Zamlar 1 Nisan'da geldi. Zamlar Türkiye genelinde yapılıyor. Gelen zamlar tüm rentecarcıları kapsıyor. Zam yapılmasının sebebi ise araç bakım fiyatlarının sabit kalmaması. Geçen ay yaptığınız bakım ücreti ile şu an yapılan bakım fiyatı aynı değil. Şu an serviste bir araç bakımı 3-4 bin TL arasında değişiyor. Sigorta 2 bin 500 iken 4 bin TL oldu. Tabii bunlara zam yapılması bizim de aynı etkiyi görmemiz demektir” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-04-04 at 15.50.24

MÜŞTERİLER AZALDI

Artan fiyatların kiralamada düşmeye sebep olduğunu söyleyen Doğan, daha önce günlük 25-50 olan müşteri sayısının 8-10 civarına düştüğünü belirtti. Doğan, “Yurt dışı bağlantımızdan ötürü hem yurt dışı hem Türkiye genelinde müşterimiz oluyor. Memur çalışanlara, sigortası aktif olan herhangi sabıka kaydı olmayan bir geliri olan vatandaşlara veriyoruz araçları”dedi.

WhatsApp Image 2023-04-04 at 15.50.25 (1)

MÜŞTERİ CEZAYI KARŞILAMAK ZORUNDA

(Özel) Çiçekçilerin Anneler Günü mesaisi başladı (Özel) Çiçekçilerin Anneler Günü mesaisi başladı

Araçta meydana gelebilecek hasarda ücretleri kimin karşıladığına da açıklık getiren Doğan, yaşanan hasarı kaskonun karşıladığını söyledi. Doğan, “Kasko firması aracı götürüyor belli bir zaman serviste bekletiyor. O aracın orada yatan ücretini sadece müşteri karşılıyor. Onun haricinde herhangi bir ödeme yapılmıyor. Ne benim tarafımdan, ne müşteri tarafından, sürücü alkollüyken kaza yaptığı zaman kasko firması ret veriyor. Ret verdikten sonra müşteri bu cezayı karşılamak zorunda. Çünkü sözleşmede de belirtiliyor. Kurallara uyduğunuz sürece herhangi bir problem yok. Kuralların dışına çıktığınız zaman bu müşteriye aittir”dedi.

WhatsApp Image 2023-04-04 at 15.50.25 (2)

MÜŞTERİ MAĞDUR OLMUYOR

Araçların kontrol sürecini anlatan Doğan, “ Bakımları biz yapıyoruz. Aracı verirken de araç bakım kartları var. Tarih saatleri her şeyi. Hangisi değişmiş, değişmemiş. Hepsi zaten yazıyor. Araçların genellikle hepsi zaten sigorta, kasko, garanti kapsamında. Eski model araç zaten vermiyoruz. Hep 2020-2023 model sıfır araç veriyoruz. Otomatikmen bu araçların zaten garantisi de oluyor. Yani müşteri mağdur olmuyor”ifadelerini kullandı.

SAKARYA MAH.  ÜÇOLUK CADDESİ YERLEŞİM SİTESİ LALE APT. 

KAT-1 /DAİRE 3  GÖRÜKLE BURSA

Editör: Gökçe Çalışcı