Ulaş Girgin

Dünyanın en iyi keçi peynirleri sıralandı, tulum peyniri listeye girdi Dünyanın en iyi keçi peynirleri sıralandı, tulum peyniri listeye girdi

2015 yılında kurulmuş olan ve yapılan araştırmaların ardından 2018 yılında yayın hayatına başlayan Taste Atlas isimli web sitesi, yemek eleştirmenlerinin incelemeleri içeren, popüler ve geleneksel yemekler hakkında araştırma yapılmış makaleleri bir araya getiren ve geleneksel yemekler hakkında deneyimsel bir çevrimiçi seyahat rehberi sunan sitedir. Taste Atlas yöneticileri kendi oluşumlarını “Geleneksel yemekler, yerel malzemeler ve otantik restoranlardan oluşan bir dünya atlası” olarak tanımlamaktadır.

Taste Atlas, zaman zaman birçok yemek tutkununun katılımıyla dünya mutfaklarının çeşitli alanlarında çeşitli oylamalar yapmaktadır. Site daha önce dünyanın en iyi sandviçleri veya dünyanın en iyi tatlıları gibi birçok oylama yapmıştı.

764138917e46aba7ea65b7b47b932a80

Bu oylamalarına bir yenisini daha ekleyen Taste Atlas bu kez de lokal yemeklerin denenebileceği en iyi dünya şehirlerini oyladı. Toplamda 100 şehrin yer bulduğu sıralamada ülkemiz şehirlerinden kültürel çeşitliğine bağlı olarak lokal yemek çeşitliliğinde de öne çıkan İstanbul 20., Gaziantep 88. ve Ankara 98. sırada yer aldı. Taste Atlas’ın sosyal medya hesaplarında paylaşılan oylama sonucu, sıralamayı adaletsiz bulan bazı vatandaşlarımız tarafından tepki çekerken bazı vatandaşlarımızı da gururlandırdı.

rwx9dp

İlk 5'te, 3 İtalya Şehri

Oylamada ilk iki sırayı İtalya’nın Floransa ve Roma şehirleri göğüslerken üçüncü sıradaki şehir bir Güney Amerika ülkesi olan Peru’nun Lima kenti oldu. 4. sırada yine bir İtalya şehri olan Napoli yer alırken 5. Sıranın sahibi Hong Kong oldu.

mexican-street-food-25-X3

Oylamada ilk 20 şehir ise şöyle sıralandı: Floransa, Roma, Lima, Napoli, Hong Kong, Mexico City, New York, Paris, Tokyo, Milan, Venedik, Lizbon, Sao Paulo, Jakarta, Buenos Aires, New Delhi, Prag, Los Angeles, Kyoto, İstanbul.

Şaşırtıcı bir ayrıntı olarak mutfak konusunda sürekli rekabet içinde olduğumuz komşumuz Yunanistan’dan ise hiçbir şehir ilk 20’ye giremedi.  

Editör: Ulas Girgin