Geçtiğimiz hafta Görükle merkezde bulunan Onur Market’ten alışveriş yaptım. Ancak yaşadığım sıkıntı beni gerçekten üzdü. Uzun süredir güvenle gidip geldiğim marketten aldığım yoğurdun hijyen kilidi bulunmamakta. Bunu da eve gelince fark ettim. Yoğurdun kapağını açıyorsunuz ve koruyucu jelatin yok ve kapak çok hassas, açılıyor hemen. Kapağın üstündeki kara kara kirler de yoğurdu dökmemize neden oldu.

TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜN MAĞAZA SORUMLULUĞUNDA DEĞİL Mİ?

Marketten kuru yemiş de aldık ve tarihinin geçmiş olduğunu daha yeni fark ettik. “Baksaydın son kullanma tarihine” diyeceksiniz. Ancak özellikle kampanya reyonuna konulan ürünün bu durumda olacağını nereden bilebilirdim… Kaldı ki tarihi geçmiş ürünler mağazanın da sorumluluğu dahilinde değil mi!? İnsan sağlığıyla oynamak değil de nedir bu!?

KURUM SAHİPLERİ MUTLAKA MÜDAHALE ETMELİ

Marketin müdürü ve çalışanları bu sıkıntılı duruma nasıl müdahale etmedi bilmem ama kurum sahipleri gerekeni mutlaka yapmalı. Servislerin olmaması da kafa karıştıran farklı bir konu. Belki buzlanma nedeniyle çıkmadılar ancak orada 400-500 TL harcayan insanlar var, malum kış zinciri diye bir şey var. Bana gelince; ben daha bu marketin önünden geçmem. Bu durumu başka kişilerin de yaşamaması ve de bu fikre varmaması için, yetkililer gerekeni yapmalı…

Saygılarımla

D.F.

 ***

Engelsiz yaşam için…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanlığı’nda iki hafta önce engelsiz yaşam çalışma masası kuruldu.

CHP Bursa İl Başkanlığı’nda Engelsiz Yaşam Çalışma Masası Komisyonu’nda yer alan kişilerin isimleri şöyle;

Gürsu Gençlik Kolları Başkanı: Sercan Çelik

Sosyal Sorumluluk Komisyonu: Bayram Keskin, Vedat Ubuz, Sercan Çelik

Eğitim Bilim Sanat Komisyonu: Hatice Süsler, Hasan Azar, Mehmet Morsümbül, Ali Budak

Cumhuriyet Halk Partisi’nin temsil kurulu, Başkan Yardımcısı ve Engelsiz Yaşam Masası’ndan sorumlu olan İsmail Tekin, Nezir Küçükbayraktar, Arif Bıyık, Büşra Ekim, Mehmet Morsümbül, Hatice Süsler ve Hasan Azar’dan oluşmaktadır.

DAYANIŞMA RUHUNU GÜÇLENDİRMEK GEREK

CHP Bursa İl Engelsiz Yaşam Çalışma Masası Sorumlu Başkanı İsmail Tekin, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Bursa Şubesi’ni ziyaret ederek üyelerle bir araya geldi. İl Başkanlığı’nda oluşturulan Engelsiz Yaşam Çalışma Masası’nın çalışmaları sayesinde engelli yurttaşlar ile dayanışma içinde olma çabası içinde olduklarını ifade eden Tekin, “Bu dayanışma ruhunu büyüterek güçlendirmek gerekiyor. Devletin de önlerindeki her türlü engeli kaldırıp, hayatlarını kolaylaştırması ve engelsiz bir yaşam sağlaması lazım” dedi.

Sercan Çelik

Gürsu Gençlik Kolları Başkanı

 ***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 25 Aralık 2018 tarihinde ‘Tahtakale Taciz Altında’ başlıklı bir habere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan Tahtakale’deki kaldırım işgaline yönelik, belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekiplerince gerekli tetkikler yapıldı. Tahtakale meydan ve çevre sokaklarında yapılan inceleme sonucu ise kaldırım işgallerinin kaldırılması sağlandı.

Bölgede; konu ile ilgili takip, denetim ve kontrollere ilişkin gerekli çalışmalar titizlik gösterilerek devam edecektir.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

 Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 4 Ocak 2019 tarihinde ‘Başaran’a Spor Tesisi İstiyoruz’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan Başaran Mahallesi için ‘Osmangazi Kentsel Dönüşüm Sağlıklaştırma Projesi Yeşilova ve Başaran’ uygulama imar planında istenilen fonksiyona uygun yer düzenlemesi ve mülkiyetinin belediyemize geçmesi akabinde talep değerlendirilecektir.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü