Sokağımız açık hava meyhanesi durumunda

Sevgili Sevinç Hanım;

Öncelikle Bursa’da yaşayan bizlerin sorunlarına göstermiş olduğunuz duyarlılığa teşekkür eder bizim de kangren olmuş sorunumuza duyarlı olacağınıza inandığımız için şimdiden teşekkür ederiz.

Bizler Kuruçeşme Gelin Sokak’ta ikamet etmekteyiz. Mahallemizde bir Seyit Usul Tekkesi, iki de Osmanlı mezarlığı bulunmaktadır.

Fakat gelin görün ki son yıllarda sokağımız içki ve uyuşturucu içenlerin hücumuna uğradı. Her akşam gruplar halinde içki ve uyuşturucu içenleri görmekteyiz. Biz zaten mahalle halkı olarak müdahale edemediğimiz için polis 155’i her akşam birkaç kez aramaktayız.

Sağ olsun polis arkadaşlar gelip içenleri kovalıyorlar fakat polis gidince aynı kişiler yine içkiye veya uyuşturucuya kaldığı yerden devam etmektedirler. Sokağımız tam manasıyla açık hava meyhanesi durumundadır. Sokaklarımız içki şişeleriyle dolu ve kaç defa mezarlık içinden içki içenleri çıkardılar.

HALK ÖFKELİ

Çektiğimiz sıkıntı, evlerimizde huzurla uyuyamadığımız, sokağımızda rahatça yürüyemediğimiz yetmezmiş gibi, bir de fazla şikayet ettiğimizden dolayı, birkaç gün önce, içki içenler bizlere kızıp sokağımıza park eden tüm araçların birer birer lastiklerini kesmişler!

HAVRA KORUNUYOR YA BİZ?..

Bu durum her zaman olduğu gibi ve haklı olarak yine mahalle sakinlerini öfkelendirdi. Çünkü sokağımızın 50 metre ilerisinde Yahudilere ait havra, yıllardan beri hiçbir olay olmamasına rağmen hâlâ polis tarafından korunuyor.

Peki, neden bizim sokağımızla ve başımıza gelenlerle bir Allah’ın kulu ilgilenmiyor. Neden sorunumuzu defalarca kez dile getirdiğimiz halde kalıcı bir çözüm bulunmadı ve ya bulunmuyor.

Hal böyle olunca biz de ‘Madem kendi şehrimizdeki yetkililere sesimizi duyuramıyoruz, o zaman başka bir çare bulalım’ düşüncesiyle rahatsızlığımızı e-mail ile BİMER’e bildirdik. Onlar da sağ olsunlar bize, konuyla ilgileneceklerini bildiren bir mail gönderdi ve en azından biraz olsun içimizi rahatlattı…

BARİ ÖLÜLER RAHAT ETİSN

Son olarak bu kronikleşmiş sorunumuzu bir de size yazıp tüm Bursa’nın duymasını, özellikle de Osmangazi Belediyesi’ne duyurmak istedik. Sayın Belediyemiz; lütfen mezarlıkların içinde içki içenlerin ayağını kesme konusunda bir çalışma yapın. Yazıktır, günahtır… Biz sağ olanlar rahat edemedik, bırakalım bari ölüler rahat etsin, mezarlarında rahat uyusun… 

Bugüne kadar gösterdiğiniz ve bundan sonra da göstereceğinize inandığımız duyarlılığa şimdiden mahalle sakinleri adına teşekkürü bir borç bilir, işinizde başarılar dileriz.

 Kuruçeşme Mahalle Sakinleri